Morcos kávé

Itt egy kis pénz de mostantól csend legyen!

A kormány az egyházak hallgatását is megpróbálja megvásárolni

2017. október 11. - Kávésember

A tegnap megjelent Közlönyből (sok más mellett) az is kiderült, hogy a kormány újfent megdézsmálja az Országvédelmi Alapot, merthogy olyan fenenagy biztonságban vagyunk úgyhogy nincs szükségünk rá. Az Alap egyébként arra van, ha netán az országot pénzügyi jellegű támadás érné (khm...Soros) legyen hova nyúlni, egyfajta tartalék amivel be tud avatkozni a kormány a folyamatokba. Úgy tűnik ettől nem kell tartani, teljesen valótlan az a veszély hogy valamely patás ördög (khm...Soros) majd felhasználja a vitathatatlanul jelentős monetáris befolyását és spekulációba kezdene a pénzpiacon. Tényleg inkább arra van nagyobb esély hogy földalatti barlangjában kénkőfüstbe burkolózva TERVezgeti hogyan fogja megroppantani a rózsafüzér-termelést.

No mindegy, szóval olvashatjuk hogy közel 17 milliárd forintot egyéb célokra fordítunk. A két legnagyobb tétel összege majdnem ugyanannyi, a felhasználás viszont merőben más: 6,6 milliárdot kap a Rogán-féle minisztérium a kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos "dologi kiadásokra" (értsd: propaganda-hadjáratra), közel 7 milliárdot pedig "Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatására" irányoz elő a "jószívű" Fidesz.

Látszólag két egymástól homlokegyenest eltérő téma, mégis mindkettő ugyanarra kell: félelemben tartani az embereket. Az egyházak jó része gyakorlatilag a migrációs válság kezdete óta próbálnak a migránsoknak segítséget nyújtani, a pápától kezdve rengeteg vallási vezető és lelkész emelte fel szavát az ügyben. Hogy ezt jól teszik-e arról megoszlanak a vélemények, de egy valami biztos: segítő szándék vezérli őket. Magyarországon is elhangzott többször is katolikus, evangélikus és zsidó részről is az elfogadás fontossága, az emberség és szeretet igéje. Ez egy nagyon bonyolult és érzékeny vetülete ennek az ügynek, nem is kívánok állást foglalni de tény ami tény: a kormánynak lassan kezd kínos lenni, hogy amíg a keresztény alapelvek fontosságát hirdetik és önmagukat ezen értékek legfőbb védelmezőjének állítják be az egyházak pont a számukra legfontosabb kérdésben helyezkednek szembe velük. Pont abban, amire az egész kormánypropaganda épül.

Két utat ismer a Fidesz ha neki nem tetsző hangokat hall: vagy megfélemlíti vagy megvásárolja az ellenfeleit. Természetesen nem bírálhatja az állam a vallási csoportokat, az azonnali és teljes politikai öngyilkosság lenne, nem támadhat neki nyíltan, így marad a pénz.

Itt érnek össze a szálak: egyfelől belerak még egy halom zsetont saját maga népszerűsítésébe és igyekszik a polgárokat továbbra is rettegésben tartani, másfelől a felekezeteknek is tol egy kis "adományt" hogy ne nagyon bolygassák a dolgot.

Röviden: ez több mint undorító. Olyan szintű aljasság ez amire talán csak Afrika legsötétebb régióiban van példa. Azt már megszoktuk hogy bárkit földbe tapos a Fidesz aki kritikát mer megfogalmazni, de hogy az egyházaknál is bepróbálkozik az egy teljesen új szint, gyakorlatilag kimeríti a vallásüldözés fogalmát.

És a legszebb: ehhez az egész mocsokhoz vígan tapsol a Magyarországot kormányzó pártszövetség tagja, a Kereszténydemokrata Néppárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://morcoskave.blog.hu/api/trackback/id/tr10012953939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

colonel Tigh 2017.10.12. 13:50:37

Igaza van Orbánnak, amikor azt állítja, ostrom alatt állnak a keresztények. Csakhogy nem az iszlám, nem a brüsszeli bürokrácia és nem Soros jelenti a fenyegetést a kereszténységre, hanem az olyan emberek mint ő. Keresztény köntösben terjeszti a megosztottságot, a félelmet, a gyűlöletet. Aki kicsit is ismeri a tanítást, az tudja, hogy ezek ráadásul a Sátán kedvenc módszerei, elsődleges fegyverei az emberek ellen. Lucifer teszi ezt: megosztja, majd egymás ellen fordítja az embereket. És akkor Soros a Sátán? Elképesztő.... Az egyházak pedig ezért vannak válságban, mert őméltóságuk még asszisztál is ehhez, vagy csak hallgat (tisztelet a kivételnek). Kijelenthető, hogy a kereszténységre legnagyobb veszélyt az orbáni "politika" és a vele együttműködő egyházi méltóságok jelentik. Ennyi, pont. Teljesen mindegy mit hadovál Orbán, és mennyire játssza a keresztényt.

sas70 2017.10.12. 14:19:04

Orbáni NER- kompatibilis dolgok: Üss vagy fuss, megveszlek vagy eltaposlak!

BiG74 Bodri 2017.10.12. 14:27:07

Mert az egyház az olyan egységesen példamutatató, ugye? Meg természetesen még nem vette meg kilóra őket a fityisz, meg a mellette levő kamupárt, az a hogyishívják.

Andy73 2017.10.12. 14:32:40

"majdnem 7 milliárdot pedig "Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatására" irányoz elő a jószívű Fidesz."
"gyakorlatilag kimeríti a vallásüldözés fogalmát."
Szerintem meg nem. És nyilván azok szerint sem, akik majd a pénzt felhasználják.
A blogger érvelése szerint nyilván akkor támogatná a kormány az egyházakat, ha megvonna tőlük minden támogatást. Vagy akkor, ha egyenesen üldözné őket, mint a kommunizmus és a szocializmus idején.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.12. 15:01:06

Ez van: a pedofil-homokos érdekvédők támogatása helyett a kormányzat az egyházakat támogtaja. Törődj bele...

Attilajukkaja 2017.10.12. 15:54:26

Egyes egyházak vezetői biztosan meg is érdemlik a plusz pénzt, hiszen tövig benyaltak Orbánnak.

Attilajukkaja 2017.10.12. 16:08:37

De lehet, hogy egyes egyházak fájdalomdíjként kapják a plusz pénzt, mert nálunk a keresztények üldözve vannak. De keményen!
süti beállítások módosítása