Morcos kávé

Kedves Lázár János!

2017. április 21. - Kávésember

Kezdjük az alapvetésekkel: ha valamivel nem vagyok tisztában, nem szólok bele. Ha mégis véleményt szeretnék alkotni egy témáról, előtte tájékozódom. Ha azt tapasztalom, hogy a tények ellentétben állnak azzal, amit mondani akarok, inkább befogom a számat.


Ön nem átallotta kijelenteni a következőket, idézem: "...kint drágább a megélhetés, ezért csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják, rosszabb körülmények között élnek..." "... Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga..."


Nos, ez a pár mondat önvizsgálatra késztetett. Mélyen magamba (valamint a pénztárcámba) néztem, és meg kellett hogy állapítsam, hogy Ön akkora baromságokat mond, mint ide Kiskunlacháza (jelen pillanatban kb. 2.400 km.). Átgondoltam az életem, és rájöttem, hogy a tévképzetei ellenére bizony nagyságrendekkel jobbak a körülményeim, mintha az otthoni, az Ön és társai alkotta gazdasági csődben szeretnék boldogulni. Őszinte leszek Önhöz, nekem nincs takargatnivalóm a vagyoni helyzetemet illetően, ellentétben oly sok kormánytaggal: hárman élünk egy háztartásban, az asszony, a kiskutya és jómagam. Összbevételünk nagyjából 4.500 euró/hónap, ami testvérek között is legalább 1.372.500 jó magyar forint 305 EUR/HUF árfolyammal számolva. Barátnőm egy kávézóban dolgozik, én egy raktárban, a kiskutya legfőképp a kanapén fetrengésből veszi ki a részét ( azaz van egy eltartott is :) ). Namármost, ha mindent kifizetünk, és ezt úgy értem, hogy az albérleten át a járművek biztosítását (igen, több is, van autó is, motorkerékpár is), a kaját és a WC papírt is marad hozzávetőlegesen és kerekítve 1.800 euronk. Ez szintén 305-ös váltásnál 549.000 pénz. Ez az az összeg, amit bármire elkölthetünk havonta, legyen az szórakozás, utazás vagy épp ha úgy gondoljuk megtakarítás.


Most már ismeri az anyagi lehetőségeim. Higgye el, ezt nem nagyképűségből írom, nem dicsekedni akarok, egyszerűen egy átlag fiatal pár (és kiskutya) ennyit tud keresni ebben az országban, ahol élünk. Ezek nem diplomához kötött munkák, amiket végzünk, nem igényelnek különösebb szakképesítést, mondhatni átlagosnak számítanak. És nem szakadunk meg, szabadidőnk is van elég, sőt.


Pár szó a drágább megélhetésről: valóban, ez ha csak a számokat nézzük igaz. A havi kiadásaim nagyobbak, mintha otthon élnék. Csakhogy: a kiadás/bevétel aránypár köszönő viszonyban sincs az itteni és otthoni viszonyokat tekintve, valamint maga a szűken vett megélhetés bizony esetenként olcsóbb. Ami itt drága az az albérlet (bár ahogy nézem az elszabadult budapesti árakat szép lassan egy szinten lesz), a biztosítás és a szórakozóhelyeken vásárolt sör (a bolti nem). Ezeken kívül: az ételt, a ruhát, a műszaki cikkeket, a bútorokat, a mobiltelefon-előfizetést, a benzint és minden egyebet hasonló, ha nem alacsonyabb áron tudok beszerezni, sok esetben jobb minőségben.


Voltam otthon alkalmazott is, vállalkozó is, ismerem mindkét területet, álltam mindkét oldalon. Olyannyira különbözik az itteni és az otthoni rendszer, hogy inkább nem is részletezem, elégedjen meg annyival, hogy (legalábbis nagy többségben) ég és föld, és nem Magyarország javára. Sőt, mint hallom Önök éppen most szeretnék tovább nyirbálni a munkavállalói jogokat. Ezúton is gratulálok hozzá.


Igaz, a fentebb leírtak egy ember véleménye. Vannak akik rosszabbul élnek itt is (ez mondjuk általában nyelvtudás, kvalitások de legtöbb esetben hozzáállás kérdése), de sokkal nagyobb azoknak a száma akik legalább ilyen vagy még jobb színvonalon tengetik napjaikat. Nem is csoda, az összes, erre irányuló felmérés, statisztika és tanulmány azt mutatja, hogy mind GDP-arányosan, mind vásárlóerő-paritást tekintve messze jobb az élet a nyugati országokban.


Imádom Magyarországot, ha lenne rá lehetőségem, már holnap...nem, már ma délután hazamennék. De nem tehetem, mert nemhogy tisztességesen, szinte sehogy sem tudnék megélni. Pedig tanult ember vagyok, szakmám is van, bármikor lenne állásom. Csak életem nem. És mindez az Önök hibája. Az önöké, akik közmunka alapú társadalmat építenek. Az önöké, akik az olcsó munkaerőt preferálják, mesterségesen gyarmati sorban tartva az országot szalagmunkás-nemzedéket nevelve. Az önöké, akik csákánnyal verik szét az oktatást, ellehetetlenítve a tanulni vágyókat elzárva őket minden kitörési lehetőségtől.

Az önöké, akik élhetetlenné tették a hazámat.


A legkevésbé sem tisztelettel:


Egy kizsákmányolt rabszolga

A bejegyzés trackback címe:

https://morcoskave.blog.hu/api/trackback/id/tr4012442891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Osz Apo 2017.04.21. 14:21:35

Nem lehetseges, hogy a mi Janink arra celzott, hogy szamara jobb itt, mint ha Europaban probalna elhelyezkedni? Ezt siman el tudom hinni.

hummel8 2017.04.21. 14:40:16

mondjuk ö nem sok esellyel indulna egy nyugat-europai munkaeröpiacon az biztos.. a szofosason es rezzenestelen arccal törtenö hazudozason kivül nem hiszem hogy barmihez ertene

sas70 2017.04.21. 14:41:58

@Osz Apo: Németországban kukásként nagyjából annyit kereshetne, mint itthon a hivatalos jövedelme! Lehet azért nem megy kukásnak oda, mert ott nem szeretik a lézerblokkolót. Más okot el sem tudok képzelni.

s 2017.04.21. 15:22:13

@sas70: "Más okot el sem tudok képzelni."
Pedig van. Szereti a szemetet. Ahol most van, ott többet is talál, mint kint kukásként.

s 2017.04.21. 15:22:17

@hummel8: Kőműves mellé bármikor elmehet segédnek. Az is szép foglalkozás.

Egéridomár 2017.04.21. 15:22:21

@hummel8: Tévedés, az arca nem rezzenéstelen. Van rajta egy állandó, bicskanyitogató gúnyos mosoly, amivel folyamatosan beleröhög az eltaposottak képébe.

Komrob 2017.04.21. 15:22:27

Címlapról tévedtem ide, de nem bánta meg. Szívemből szólt a poszt írója. Az a baj, hogy sok ember van Magyarországon, aki bemondásra elhiszi az összes hülyeséget, ami kijön ennek a csalónak a szájából.

Dr.Démonmac1 2017.04.21. 15:22:39

Lázár Dzsí a saját megélhetésére célzott. Mert ő jól él.
Köszi a cikket.

átlátó 2017.04.21. 15:23:47

A Jani és a többi hintaló egy más fejlődésű országban 1./ nem lehetne ott, ahol ott van. 2./ Ha már valamilyen homályos okokból odakerülhetett, már nem lenne ott...pontosan azért, mert a füle arra való, hogy annál fogva kibasszák.
Továbbá... a Jani arról papolt, hogy az osztrákokat az EU. megdicséri ha ellenőriznek a belső határon, a magyarokat pedig elítéli mert a külső határon megállít...namost Jani, baszom azt a kipállott szádat a szamarammal. Például Narda és Schandorf között ugyan van egy EÁP. ( lehet nem voltál katona, ellenőrző áteresztő pont) de még sosem ellenőriztek...jövök-megyek. Ugyanez a helyzet Kőszegnél, meg Bucsúnál is...ki kellene menned Jani baszom a szádat azt a pálottat a szamarammal a terepre valamilyen álruhában. De ne ebben a kommunistában. És amúgfy én szurkolok a legjobban, hogy végre sikerüljön valami Mátyás király óta úgy, hogy amúgy a Zemberek tikteket fölhatalmaztak ugyan, de nem arra, hogy ha pudingot köll fölzabálni és egymást segítve a pénzmagot kitalicskázni akkor nem köll a segítség, de a brüsszeli támadást itt a vasfüggönynél meg kell állítani, akkor gyertek parasztok málenkij robot van...mindezt azért, mert a bevándorlók okozta kettős társadalmat meg kell akadályozni...igazad van Jani, hogy baszom a szádat a szamarammal faszával...viszont ha lehetne a saját portán kezdeni...mert az nem megy piros egy öcsém, hogy a pedagógusokat oktatni kell arra, hogy megértsék, a cigány és a nem cigány társadalmak viselkedése közötti különbségeket, mert a jövő zálogai egyre nagyobb számban fognak beülni tanulni...olyan 25 éves korukig, hogy elvégezzék a hat elemit...továbbá édes fiam Jani...az se megy, hogy a megyei rendőr-főkapitányságok cigány összekötőket kell, hogy alkalmazzanak, a kettős társadalom közötti meg nem értés áthidalására...ez ugyanis maga a vajda rendszere így...és előre szólok. Az egymás meg nem értése nem az én kulturális gyökereimben leledzik édes fiam Jani. A száddal kapcsolatosan meg mindent tisztáztam már Jani, a Lacinak, a Petinek, az Árpynak, Tóninak, Lalinak és a főnöködnek is add át, hogy mit gondolok én rólatok hintalovak. Aztán majd a Lőrincek és egyéb ludasmutyizásban is jártas másodligásokat is előveszek, érezze érintve magát Horváth István képviselő úr is aus Szekszárd. Reneszánsz léptékekben tud gondolkodni őkelme is. :)

Csokáv 2017.04.21. 15:23:59

Poszt toló, hagyd, mindenki tudja. Amit mondott nem nekünk mondta, akik már elmenekültünk, nem is annak, aki képes felfogni azt, amit írsz. Nem tudsz változtatni Mo helyzetén, engedd el.

2017.04.21. 15:24:10

Szegény Jani valóban jobban él itthon. Kint ugyanis dolgozni kell és nem lehetne neki csak lopni, csalni, hazudni és az állami pénzből csóreszolni.
Aki dolgozott kint az tudja hogy az ilyen senkik, kint éhen halnának, vagy beállnának kéregető koldusnak.
Igaz, a kutyáktól kellene tartani, mert azok lepislantanák az ilyeneket. Ezeknek az egy vagy kétsorosoknak szaguk van !

Norbi5 2017.04.21. 15:24:20

Szívemből szóltál. Annyi a különbség, hogy nálunk két kisgyermek és egy macska van rajtunk kívül. Ja, én dolgozom, párom fizetős egyetemre jár diákkölcsönből. Ami támogatást kapunk, az kb. fél fizetésnek felel meg havonta. Két autót tartunk fenn, az ovi a kicsinek, a napközi a nagynak fizetős. Jut nyaralásra, Magyarországra utazásra (általában évente kétszer repülővel). Csak ennyi....

miva? 2017.04.21. 15:24:23

@Osz Apo: még jobb, de ő is menni fog, ha a külföldi életet a megérdemelt N év letöltendővel és vagyonelkobzással veti majd össze.

s 2017.04.21. 15:55:25

@átlátó: "nem lehetne ott, ahol ott van"
Az a helyzet, hogy sehol sem lehetne. Bedarálnák disznótápnak, arra esetleg jó lehet.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.04.21. 15:55:47

@Kávésember:
Tisztelt Rabszolga Úr!
Kérem, bocsásson meg a mi Lézer Janinknak, aki nem tehet arról, hogy össze-vissza beszél. Igyekszik ő, sokszor túl sebesen is - ezért volt kénytelen lézer blokkolót szereltetni az autójába - de a körülmények mindig meggátolják őt. Hiába próbálkozott , az iskola után rögtön a Polgármester táskacipelési feladatai, késöbb az állandó beszélési kényszer, valamint a földbirtok gyűjtögetés és az a rengeteg vadmadár lelövöldözése gátolta meg a munka megismerésében.
Akár milyen is csak a mi Lázárunk (KERESZTÜNK)!

lutria 2017.04.21. 15:55:59

A Lázárnak tutira az a véleménye hogy egy raktári munkás és kávéházi felszolgáló pár itthon is jól meg tud élni,rengeteg szabadidővel stb...

Ló Elemér 2017.04.21. 15:56:10

"kint drágább a megélhetés, ezért csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják, rosszabb körülmények között élnek..." "... Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga..." pofám kettészakad, ez a duma a Kádár-korban szó szerint így ment!!! És Amerikában verik a négereket - ezt még elfelejtette hozzátenni a cinizmus világbajnoka!

Zionnépe 2017.04.21. 15:57:00

Elárulja a posztoló merre laknak?

Netuddki. 2017.04.21. 16:01:48

Délben a fideszrádióban, éppen nem a migráncsozás, töröközés, németezés, franciázás ment. Ott már arról dumáltak, hogy a szlovákokat, cseheket kell utolérni fizetésben, mert 20%-30%-al többet keresnek mint a magyarok.
A magyar fizetésből meg csak vegetálni lehet, de ezt én teszem hozzá. Már annak aki a versenyszférában dolgozik és nem a közpénzt dézsmálja. A megélhetési politikusbűnöző lézerjankó meg tehet egy szívességet...

Netuddki. 2017.04.21. 16:04:29

@lutria: Sőt, itt 50ezer forintból meg lehet élni. Aki meg többet keres az félre is rakhat.
Hogy dögölne meg az összes mocskos tolvaj fideszes tetü!

n3spr3ss0 2017.04.21. 16:11:28

@Osz Apo: Az biztos, a Jani nyugaton éhen döglene,ja meg börtönben.

Zionnépe 2017.04.21. 16:17:46

@Tibi !: Ha otthon maradsz(tok) nemigen marad más választásod, mint megtanulni nagyot nyelni és beállni a rezsim-funok táborába, ha jobban akarsz élni.

Sajnos ameddig ki nem hal a régi komcsi beidegződéseken nevelkedett réteg (vagy 20 év), addig nem lesz jobb otthon! Látva a mostani hozzáállást, ez a komcsi banda fog nyerni 2018-ban is, ha minden így megy tovább, utána meg vagy 15 évre bebetonozzák magukat.

Mi ugyan nem élünk ennyire jól németo-ban, de itt is marad azért némi zsebpénz...

Netuddki. 2017.04.21. 16:29:32

@Zionnépe: Ezért kell jövőre minél több embernek elmenni szavazni, és nem ezekre a bűnözőkre! Aztán majd meglátjuk mi lesz.

Weißkopf 2017.04.21. 16:55:46

Sehol 1 fidesztroll? (Birca, Kovács Nocraft Józsefné stb.) Mi van ma, emberek? Orbán beszédet mond valahol?

Zionnépe 2017.04.21. 16:56:01

@Tibi !: Már elkezdték az újabb mézesmadzag elhúzását (hal adócsökkentés), most keresztülverik a civilek és az egyetemek megfélemlítését, megregulázását aztán jöhetnek a populáris baromságok.

A választásra ugyanúgy nem fog az ország nagyobbik fele elmenni, mivel minden csak "közvetetten" rossz, az ellenzék meg csak marakodik hisztizik.

inteligencs elenzeki 2017.04.21. 17:09:21

@Zionnépe:

"Sajnos ameddig ki nem hal a régi komcsi beidegződéseken nevelkedett réteg (vagy 20 év)
addig nem lesz jobb otthon! Látva a mostani hozzáállást, ez a komcsi banda fog nyerni 2018-ban is, ha minden így megy tovább, utána meg vagy 15 évre bebetonozzák magukat."

Van egy rossz hírem (számodra v.színű rossz) annak a rétegnek egy része már kihalt, inaktiválódott, és a rendszerváltás óta egy új nemzedék meg már felnőtt. Ennek tulajdonítható, hogy az MSZP már nem játszik, a migrás simogató libsik meg már szóba sem jöhetnek.

sunabajnok 2017.04.21. 17:09:28

Igaza van janinak. Az én férjem is azért tud havi 1500 olyrót félretenni, mert a sorosgyuri támogatja.
Idióta. Mikor fogja végre a nyúl vinni a vadászpuskát és ezeket halomra lőni?

inteligencs elenzeki 2017.04.21. 17:10:35

Nagyjából egyet lehet érteni a poszttal, de van benne egy elQrás.
Idézem.

"És mindez az Önök hibája. Az önöké, akik közmunka alapú társadalmat építenek. Az önöké, akik az olcsó munkaerőt preferálják, mesterségesen gyarmati sorban tartva az országot szalagmunkás-nemzedéket nevelve. Az önöké, akik csákánnyal verik szét az oktatást, ellehetetlenítve a tanulni vágyókat, elzárva őket minden kitörési lehetőségtől."

Nem, nem barátom, ez az elmúlt 70 év politikusainak a hibája. Rendszerváltáskor volt egy többnyire versenyképtelen iparunk. Ami meg versenyképes maradt, azt maguk a rendszerváltó elvtársak kótyavetyélték el, hugyér szarér, hogy aztán valami multi szétszedje, és helyette behozza a termékeit.
Eredmény, nincs iparunk. Legalábbis számottevő saját iparunk nincs.
Ami van, az a multiké, akik meg hugyért szarért dolgoztatnak itt. Ez messze nem ennek a kormánynak a "munkája". Már a rendszerváltás óta csak spekulálunk, mint a szatócs, az üresboltban.
Sajnos azt kell mondanom, ez nem kormányfüggő. Ez az alap. Lehet azt csinálni, hogy még jobban megemeljük az alap jövedelmet, meg egy kicsit mégjobban megadóztatjuk a multit, de abban a pillanatban a multik fölpakolják a gépeiket a hajóra aztán tépnek ki indiába, vagy a f.szom tudja hova. Az oktatás helyzete meg már régi probléma, csakúgy az egészségügy. Lehet fikázni itt azt hogy a kormány miniszterei szóvivői milyen sületlenségeket szólnak hirtelen felindulásból elkövetett politikai nagyotmondás bűntettét elkövetve, de az alaphelyzet oly módon határozza meg sajnos az ország, és úgy általában keleteurópa röppályáját, hogy azon a leg idiótább migránssimogató libsi kormány sem tudna változtatni (Akikről persze tudjuk, milyen hűdef.sza lenne, ha ők kormányoznának). (Hacsak nem segítene rá Soros Gyuri bácsi egy szerényke kis pár ezer milliárd dolcsival a projektre).

KovácsLajos19 2017.04.21. 17:38:55

Mi már mennénk de nem haza, csak közelebb. Annyira nem frankó, hogy a kölkök jóformán csak Skype-on látják a nagyszülőket. De Lézer Johnny elmehet a búsba. Kizsákmányolt rabszolga a jó édes anyja. Külföldön, a hanyatló nyugaton magasabb az életszínvonal. Persze a birka szavazóikat etetni kell, hogy mindenki penészes lyukakban piheni ki a 14 órás mosogatas/szarpucolás fáradalmait Londonban. Legyenek boldogok ők ezzel a tudattal ;)

2017.04.21. 18:18:50

@Tibi !: " Ott már arról dumáltak, hogy a szlovákokat, cseheket kell utolérni fizetésben, mert 20%-30%-al többet keresnek mint a magyarok."
Majd megállítják őket is, mint Brüsszelt és akkor úgy érjük őket utol, hogy mi maradunk, ahol voltunk.

2017.04.21. 18:19:40

@Comte de Gippaud: Ha nem a fidesz hibája, akkor hogyan lehet, hogy a külföldön élő/dolgozó magyarok többsége 2010 után húzott el az országból? Tényleg biztos semmi köze nincs ahhoz a gecihez, aki istennek képzelve magát mindenbe belepofázik, de mivel egy idióta fasz, mindent csak tönkretesz.

2017.04.21. 18:19:57

@Comte de Gippaud: namost mit akarsz írni? Hogy afideszhűdefasza, csak az emútt hetven év? Szintet léptél, gratulálunk!

L von Richthoven 2017.04.21. 18:20:20

@Comte de Gippaud:
nagy önámítás azt gondolnod, hogy ha a lerohadt kócerájainkat nem tudtuk volna a külföldiekre gyakran rátukmálni, hanem helyette frissen eszmélt nemzeti érzelmű vállalkozók kezére kerülhetett volna, akkor jobban állnánk vagy élnénk...
Súlyosan tévedsz, mert bár léteznek magyar vállalkozások (mondjuk számomra mindig rejtély volt, hogyan képesek magukat fenntartani, hogyan képesek a bizonytalan körülményeket ellensúlyozni) azonban néhány kivételtől eltekintve ezek is még a kapitalizmus gazdaságtanának első fejezeténél tartanak, nevezetesen a dolgozók maximális kizsákmányolásánál... akkor mi a különbség?
A magyar válllalkozó a nyereségét luxusfogyasztásra veri el, a külföldi pedig ugye tudjuk, kitalicskázza.... Ez nem egy normáls ország, amikor volt rá egy kis esély, hogy az legyen, akkor a címerről vitakoztak a nemzetes urak, ma pedig már az esély is elszállt, maradjunk ennyiben... A munkaerőhiány hamarosan olyan mértékű lesz, hogy elfelejthetünk minden külföldi beruházást emmiatt hosszútávra mert az utánpótlás oktatása sem megy...
Ezzel szemben mindenkinek egy élete van és én csak bátorítani tudok mindenkit, hogy azt ne éhenkórászként élje le... Menjen külföldre, végülis a magyart vagy a munkaerejét sohasem Magyarországon becsülték meg...

sírjatok 2017.04.21. 18:20:36

@KovácsLajos19: "Külföldön, a hanyatló nyugaton magasabb az életszínvonal."

Igen, mert ott is olyan okos emberek voltak, hogy amikor nem volt magas az életszínvonal, akkor elmentek oda, ahol az volt. Köztudott hogy ettől fejlődnek az országok, hogy mikor ott rossz, akkor elmegyünk onnan, és oda megyünk, ahol mások már megcsinálták, hogy jó legyen.

Utcai Vegyes 2017.04.21. 18:52:32

@Tibi !: 11 éve jártam Szlovákiában és hatalmas királyok voltunk, szinte nem tudtuk elinni a pénzünket, pl a pilsner átszámítva 200 ft volt egy pubban, itthon a tecsóban nem kaptam meg ennyiért. Csak lestük az árakat, hogy menyire vagyunk előttük. Kérdeztük a béreket is, kb 20-30%-kal volt kevesebb a miénknél. Most ŐK ennyivel kapnak többet. Ezt mindössze 11 év alatt érték el. Vagyis a kormányaink, mert ebben Fletó is bűnös.
Ez az eredménye a szándékosan alacsonyan tartott béreknek és a lerontott pénzünknek. Anno kb 260 volt egy euro most meg a 310-315 között mozog.
Régen lenéztük a banánköztársaságokat, mert max kávéval, meg banánnal vettek részt a világgazdaságban, de az a helyzet, hogy hogy MO semmivel sem különb náluk, mert mi meg az óccsó bérmunka-összeszerelésben jeleskedünk. Kormány táncol, mert a merci befektet? Értsd: magyar meghúz 5 csavart, a német meg eladja a B200-ast Kínában és viszi haza a profitot....

dobcsab 2017.04.21. 19:07:30

@átlátó: Ezen q van jót röhögtem volna,ha nem lenne minden szava telitalálat.Így csak én is anyázok magamban.

Krutzifix 2017.04.21. 19:08:33

@Comte de Gippaud: Szerecsenmosdatás? Akkor janiék semmiben nem hibásak, hiszen az "emútt hetvenév" a felelős? Ez az új kommunikációs panel, mert az emútt nyócév már nem annyira kóser, hiszen abból 7 már orbán uralma alatt zajlott le... Alapvetően arról van suzó, hogy gyakorlatilag élhetetlenné vlik az ország! Banán köztársasággá. De ezt minden józan gondolkodású ember tudja, ahogy azt is, hogy az elmúlt 70 év, vagy a 150 éves török uralom, esetleg a mohácsi vész nem adnak felmentést Lázáréknak az ellopott milliárdok, az újraépített kommunista diktatúra és a közmunka rabszolgaság bevezetése miatti felelősség alól. (Direkt nem térnék ki egyes ágazatok szinte szándékos tönkretételére, a rokkantak, betegek leszarására, és hasonlók.)

kvadrillio 2017.04.21. 19:36:15

hirdetés

Vélemény

Polgári társadalom vagy Kádár-rendszer
Az otthonról hozott, majd bennem formálódó értékrend késztetett cselekvésre

Körömi Attila

2017. április 18., kedd 06:14, frissítve: kedd 19:55

Habony Árpád, Andy Vajna és Havasi Bertalan

Fotó: Varga György / MTI

Harmincéves voltam. Engem is mélyen megérintett, amikor a rendszerváltoztatás során fény derült az állampárti negyven év bűncselekményeire, jogfosztásaira, hazugságaira. Magával ragadott az igazságkereső tenni akarás. 1989–90 fordulóján morális alapon kapcsolódtam be a politikába, léptem be a Fiatal Demokraták Szövetségébe. 1990–2002 között pécsi közgyűlési, 1998–2006 között országgyűlési képviselőként vettem részt a közéletben.......

.......40 év bűncselekményeire ???? ma fél óra alatt sokszorosan több bűncselekményt követnek mint akkor 40 év alatt ! :O))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hülye.

2017.04.21. 19:36:27

@Weißkopf: "Sehol 1 fidesztroll? (Birca, Kovács Nocraft Józsefné stb.) "

Csak új nick-kel mernek ilyen témába beleböfögni, ahol nem tudják nyomni az orbánista propagandát.

Comte de Gippaud 0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2017.04.20. óta tag.

kvadrillio 2017.04.21. 19:36:36

hirdetés

Vélemény

Polgári társadalom vagy Kádár-rendszer
Az otthonról hozott, majd bennem formálódó értékrend késztetett cselekvésre

Körömi Attila

2017. április 18., kedd 06:14, frissítve: kedd 19:55

Habony Árpád, Andy Vajna és Havasi Bertalan

Fotó: Varga György / MTI

Harmincéves voltam. Engem is mélyen megérintett, amikor a rendszerváltoztatás során fény derült az állampárti negyven év bűncselekményeire, jogfosztásaira, hazugságaira. Magával ragadott az igazságkereső tenni akarás. 1989–90 fordulóján morális alapon kapcsolódtam be a politikába, léptem be a Fiatal Demokraták Szövetségébe. 1990–2002 között pécsi közgyűlési, 1998–2006 között országgyűlési képviselőként vettem részt a közéletben......

40 év bűncselekményei ???

MA FÉL ÓRA ALATT ANNÁL SOKSZOROSAN TÖBB BŰNCSELEKMÉNYT KÖVETNEK EL, MNT AKKOR 40 ÉV ALATT !!! :o)))))

hülye.

Nbl 2017.04.21. 20:06:00

Hol van Birca meg a többi fideszkretén? Senki sem akarja megmagyarázni a bizonyítványt?

2017.04.21. 20:11:25

@Nbl: Nem kizárt, hogy leállítják az Orbán-troll üzemet, mert egyérterművé vált, hogy kontraproduktív.

bulista 2017.04.21. 21:23:38

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Az kizárt. Ezek pont olyanok, mint a Bourbonok: Semmit sem tanultak és soha nem felejtenek. Legfeljebb a negatív hozzászólók le lesznek buzizva, így leszünk majd a 6 millió homokos országa...

Buncog 2017.04.21. 21:49:15

Sajnos a tájékozatlan, buta, félrevezetett 7-8 millió birka országa vagyunk. Ahol nem fogható a Klubrádió és a hasonló világnézetű médiák, ott a fideszTV/rádió által sugárzott hazugságot veszi készpénznek a földműves. Nem beszélve a postaládába bedobott újságokról. 80 ezer négyzetkilométer tudatlanság, ez ma Magyarország. De persze Budapesten is szép számmal akad turbómagyar sötétbirka, még a munkahelyről sem kell kimennem, hogy ilyenekkel találkozzak.

sZulamith 2017.04.21. 21:51:00

" Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga..."

Ép ésszel nehéz megérteni, hogy lehet ilyen szinten, ilyet állítani. Az gondolom úgy, hogy a hivatal ablakából, vagy az autópályáról takarva a magyar valóság, de az is lehet, hogy hülyének nézi a népet. (akiből jól él)

KovácsLajos19 2017.04.21. 22:09:56

@sírjatok: mi bajod van baszod. Aki lép hadd menjen. Én nyelvet tanulni jöttem ki anno, itt ragadtam. Aki most indul el otthonról biztatom, vilagot latni, nyelveket tanulni, megismerni mas kultúrákat, szokásokat, gondolkodásmódot nem ördögtől való. Azt' ha hazamegy a delikvens, hidd el jobban jár vele az ország, mint a falu "sosemegyekelinnen" turbómagyarjával.

prakp 2017.04.21. 22:15:46

Hókotrót egyet sem láttam, kormányzati audit többet is. Valahová nagyon rohantak. Melósként álltam a dugóban, de nekik van pofájuk még ott is játszani a kiskirályt. Szívesen végigkérdeztem volna a sort, mit gondol a hanyatló nyugatról. Közben a rádióban a gyerekmentők sorsáról volt szó, valami pár sofőr bérét nem tudják kinyögni. Janikám, ehhh

Buncog 2017.04.21. 22:22:02

Ami pestiesen szólva "iszonyat durva", hogy ennél a konkrét példánál maradjunk: a megtakarított 549 000 Ft az 1 hónap gyümölcse. Itthon nem sok alkalmazottként dolgozó párocska takarít meg 6,5 millíót egy év alatt. És minél nagyobb időegységekben számoljuk a fizetéskülönbséget, annál elképesztőbb különbségek jönnek ki. 5-10 év külföldi munkával annyit lehet megtakarítani, mint itthon egy egész életen át...

Figyel Castro 2017.04.21. 22:40:07

Na ezt kellene kiplakatolni mindenhova a Brusszelfikazo kormanypropaganda helyere

VadMacs 2017.04.22. 06:16:46

@Comte de Gippaud:
>Az oktatás helyzete meg már régi probléma, csakúgy az egészségügy.

Hát persze. Soros miatt nyírták ki a használható tankönyveket, darálták be a tankönyvpiacot, jönnek botrányosabbnál botrányosabb "tankönyvek" 2010 óta. Soros miatt kezdett hirtelen csak azután romlani nemzetközi viszonylatban is az oktatásunk, hogy az alapvető tantárgyak helyett fontosabb lett a fidesztálib erkölcsöt, fidesztálib hittant erőltetni. Meg tornatermek hiányában folyosókon tornáztatni a gyerekeket, mert tornatermek akkor sem kellenek ha nincsenek, újakra/felújításra nincs pénz, majd mehet a lurkó hét végén milliókat szakító, labdájukra rácsodálkozó jómunkásembereket nézni az üres stadionokba.

Nyalj mélyebbre Orbán valagában, mert ez elég gyenge próbálkozás volt, Habony a végén még szívrohamot kap tőled, két ibizai ókeresztén' szippantás között.

sunabajnok 2017.04.22. 07:18:57

Két évvel ezelőtt... Két kereset osztva devizahitel,két szülő térít3si díja szociális otthonban,rezsi,zaba stb... Hó v3gi megtakarítás 5-8000HUF.
Ma.... Egyik fél külhonban,másik itt két gyerekkel. Csak a megtakarítás változott. Két év alatt 12.000€,hároméves autó. Tudod jancsika nem mindegy hogy robot az ember. De honnan tudnád te ezt. Világ életedben megmondták mit gondolj,mit mondj. Tanult ember vagy,de semmit nem tudsz a világról,és gyáva vagy önállóan kinézni a határon túlra.

Sean MacTíre 2017.04.22. 07:38:26

@sírjatok: nem jött össze Neked ez sem. Írországot szerintem többen hagyták el mint bármely másik országot. Jelenleg 4.5 millió Ír (ebből évi több tízezer új állampolgár) él Írországban, 80 millió pedig máshol. Ennek ellenére az egyik legjobb hely a világon élni a mindennapi életet, minden hibája ellenére. Az átlagfizetés es a juttatások is a legmagasabbak között vannak Európában. A tavalyi GDP növekedés 26% volt, egyébként 6-7. Minden unortodoxia és piros pötty nélkül egy feritél, lol.

Sean MacTíre 2017.04.22. 07:39:06

@Buncog: azért az nem a megtakaritott összeg. Csak a költségek után megmaradt.

Kávésember 2017.04.22. 08:16:29

@Sean MacTíre: Üdv Dublinból! :)

Csillagszemű Juhász 2017.04.22. 08:27:05

@Kávésember: ne foglalkozz mar ilyen barmokkal! Vannak akik mindig vedeni fogjak a rendszert. Ezekkel nem lehet mit kezdeni. A vilaggal elvesztettek a kapcsolatukat evek ota.

miva? 2017.04.22. 09:13:09

Risztó a fideszbirkáknak az a perspektíva, hogy DOLGOZNI kell. Szerintetek az egész nap kommentelgető, Simicskát tegnap istenítő, ma már gyűlölő, tegnap még oroszellenes, ma már Putyinrajongó aljanép mikor dolgozott?

nimonic 2017.04.22. 09:14:03

Magyarországról nézve a külföldi lét és munkavállalás túlságosan ki van hegyezve a pénzre. Kétségtelenül igaz, hogy mikor belevág az ember, akkor azon kívül nem sok más motivációja van, hiszen különösebb elsőkezi ismeretei sincsenek a megcélzott országról.Azonban pár év után, mikor is az arra nyitottak elkezdenek integrálódni, akkor a pénz mindig egyre hátrébb szorul az okok között, amik a külföldön élést indokolják. Egyre jobban kinyílik a világ az otthont adó új országban, s ha valaki eleve nem úgy tekint az ottani létre, mint valami ideiglenes és szükséges rossz állapotra, akkor nagyon lehet élvezni az életet. Én negyedik éve élek Svájcban, de ma már ha meg kéne indokolnom, hogy miért nem mennék vissza önszántamból Magyarországra, akkor a pénz már nem lenne az első három ok között. Egyszerűen jobb itt élni, jobb ügyet intézni, vásárolni, utazni, dolgozni, kirándulni , szabadidőt eltölteni stb. Természetesen a pénz mindezekhez kell és szerepet is játszik, de észrevétlenül.Nincs a fókuszban , nem kérdés, hogy mi mennyi.Mindig van pénz a számládon, így még a pénz szót is ritkán használjuk, mert nem alkotunk olyan mondatokat napi rendszerességgel, aminek alanya. Elmondhatom, hogy a pénz miatt jöttem el, de ma már nem amiatt maradok. Látva az magyarországi folyamatok alakulásának irányát, jó érzéssel tölt el, hogy nem érint közvetlenül. Nem is szándékszom már hátralévő életem folyamán visszaköltözni, ha már nyugdíjasként nem tudjuk Svájcot megfizetni, akkor elmegyünk valahova máshova.

Sir Galahad 2017.04.22. 09:53:05

Lázár kétségkívül hülyeséget beszélt. De a végén a szerző is. Európa nyugati fele mindig is gazdagabb volt, mint a keleti, ez nem a jelenlegi magyar kormányon múlik.

inteligencs elenzeki 2017.04.22. 10:05:38

Egyébként meg, megjelent egy európa térkép arról, hogy melyik országból hányan vándoroltak ki az utóbbi években. Magyarország valahol a középmezőny alján van. ilyen országok előzik meg, mint a benelux államok írország anglia stb. Nyilván az utóbbi országoknál szerepet játszik a nyugdíjas migráció, mégis úgy gondolom, nem vészes a kivándorlás nálunk (Ha jól emlékszem, még szlovénia is előz bennünket, holott köztudott, hogy a legnyugatibb keleteurópai ország, ami a fejlettséget illeti.)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2017.04.22. 10:20:12

Mikor jön valamelyik fideszbirka,hogy a poszt írója sorosista migránsista (igazából már migráns) gyurcsányista brüsszelista (pár éve még vitya is az volt) iberális stb..stb....?

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.04.22. 10:26:08

Félrevezetés, megfélemlítés, hazugság ez a fidesz propaganda alapja.

2017.04.22. 10:55:56

@Tibi !: "Aztán majd meglátjuk mi lesz. "

Ez a jövőképed ?

sinus67 2017.04.22. 10:56:29

@Comte de Gippaud: "... az a multiké, akik meg hugyért szarért dolgoztatnak itt. Ez messze nem ennek a kormánynak a "munkája"."
Az a tetves multi hugyért szarért dolgoztat, a magyar (kis- közép-
és nagy-) vállalkozó meg versenyképes fizetést ad, valamint rendesen bejelenti a munkavállalót! Így van, igaz?
Az a tetves multi nem minimálbért fizet általában! A magyar vállalkozó, azonban minimálbérért dolgoztat! Sőt! Igazán becsületes vállalkozás az, amelyik úgy jelenti be a munkavállalót, ahogyan az tényleg dolgozik. (Pl. 8 órába, nem 6 és négy órára.)
Az igazán nagy gond akkor lesz, mikor a magyar vállalkozónál egy életet ledolgozó ember elmegy nyugdíjba. Pislogni fog, mint hal a szatyorban.
Na ezt a jelenlegi kormány kicsit át tudta volna rendezni a 2/3 birtokában.
Ehhez képest pl. az új Mtv. jelentősen megnyírbálta a munkavállalói jogokat. Most is készül egy tv. módosítás a munkaidőkeret 3 évre emelésével.
A vasárnapi nyitva-zárva tartással kapcsolatban megoldhatta volna a pótlékot, ha beteszi a törvénybe. Így nem kellett volna népszavazást kezdeményezés és meghátrálás. Sog üzletláncnak nem érte volna meg 100%-os pótlékkal vasárnap is nyitva tartani. Ehhez képest, most ugye az időkeretet is 3 évre akarja emelni. Így a munkaadók úgy tudják majd kizsákmányolni még jobban a munkavállalót, hogy nem fizetnek túlórát.
Mindezt azért, mert az általam nem tisztelt politikus uraknak és hölgyeknek is vannak cégeik, vállalkozásaik!
Spórolna! Maguknak!
Szóval nincs igazad abban, hogy kisebbíted a jelen kormány felelősséget!
Mi több, 2010 óta kizárólagos felelőssége van mindenben, mert a 2/3-al bármit el tudott volna érni, ami az ország és a benne élők javát szolgálja!
Ehhez képest 7 éve azt kapjuk az arcunkba, hogy éppen aktuálisan kitől kell félni, ki tör rá az országra! Gyurcsány, Bajnai, migránsok, Soros, Brüsszel, stb.
Plusz még néhány változó gondolatuk a tandíjról, oroszokról.
youtu.be/VvtqE09cqvY
Szóval a rendszelváltás ota mindenképpen a fidesz és elsősorban Orbán felelőssége, hogy a igazak a posztban írtak, hogy megelőzött Szlovákia, Lengyelország és a románok is kitették az irányjelzőt.
Soros Gyuri bácsi pénze jó volt korábban a fidesznek, csak mióta letértek az útról nem jön lé!
Brüsszel pénze jó volt a fidesznek, csak nemsokára megszűnik az áramoltatás ezért letérnek még jobban az útról!
Sebaj, majd Putyin szárnyai alatt elfiktatóráskodunk megint pár évet!
Ha szerencsénk lesz, akkor puha lesz, ha nem akkor fáji fog! Már annak, aki itt marad!

inteligencs elenzeki 2017.04.22. 10:56:39

@Mr Eggs:

"Félrevezetés, megfélemlítés, hazugság ez a fidesz propaganda alapja."

Jól megtanulták a libsiktől.

sinus67 2017.04.22. 11:10:35

@Buncog: Ha csak a felét takarítja meg 1 év alatt, már az is több, mint itthon 3,5 évi teljes szakmunkás minimálbér

inteligencs elenzeki 2017.04.22. 11:29:01

@sinus67:

"Az a tetves multi nem minimálbért fizet általában!"

Nem hát, de töredékét annak, amit az anyaországban ugyanazért a munkáért fizet. Egyébként meg van néhány multi, ahol minimálbért fizetnek.
Na, mindegy. folytassuk a vállalkozókkal.
Magam is az vagyok, igaz, alkalmazottam nincs, ha nagyobb meló van, szakmabeli vállalkozók összeállnak, aztán úgy nyomjuk együtt.
A vállakozónak mit gondolsz, ki ad munkát. Nyilván vagy közvetlenül a multi, vagy az annak beszállító kis cégek.
Nos, biztosíthatlak róla, hogy ugyanazért a berendezésért, amit a magyar vállalkozó rak össze, egy német cég az ötszörösét számlázza ki, miközben a műszaki tartalom nem, vagy csak nagyon kis mértékben tér el. Na, etől olyan kib.szottul hatékonyabb egy nyugateurópai cég mellesleg. Ugyanez vonatkozik a munkadíjakra, kiszállási díjakra. Egyszerűen azért, mert itt a beszállítókon is spórolni akarnak. Azért jöttek ide, és nem a szép szemünkért.
Na, ettől van az, hogy egy magyar vállalkozó messze nem tud annyit fizetni az alkalmazottainak, mint mondjuk egy holland. Ha éhezteti a családját, akkor sem.

sinus67 2017.04.22. 11:46:17

@Comte de Gippaud: Tán me így van?
1. Felrevezetés :féligazságok közlése olyan tálalásban, hohy a hazugság rész hagyjon mélyebb nyomot. (pl. migránsozós plakátkampány.)
2. Megfélemlítés: olyan dolgok közlése, amitől a befogadókban félelem víziója lesz úrrá (pl. Brüsszel el akarja töröltetni a rezsicsökkentést.) Esetleg az is idefér, hogy a politikai ellenfelek egyes tagjait bírósag elé citálják mindeféle hülye törvényi tényállas kreálásával. (Pl. Gulyás csoportos garázdasága.) Az is idefér, hogy mindíg harcolni kell valaki ellen! Az ellentől mindenkiben félelem lesz úrrá, így a (mondva) ellene harcoló mellé áll.
Az is idefér, hogy az ellenzéki képviselőket a házelnök renszeresen vegzálja, pénzbüntetésekkel súlytja, nem ad szót.
Hazugság: Nézz utána a plakátokon szereplő tényeket sugalló állításoknak! Nézz utána a közpénzek felhasználásáról szóló magyarázatoknak!
Gondold végig a (nem csak az utcai) tiltakozásokat kiváltó intézkedések esetében tett kijelentéseket és nagyarázatokat frissiben és 1-2 nappal később!

Szóval nincs így! Ugye?

miva? 2017.04.22. 12:29:22

@Comte de Gippaud: meg azért, mert ha Hollandiában hasonlóan szemérmetlenül lopná a közös kasszából az ottani nemzeti érdeket védelmező maffiaalakulat, akkor 2 napon belül börtönben lenne mind. Így nem kell a költségvetésûk 10%-át meghaladó kormányzati tolvajlást ÁFÁ-val, és egyéb módokon kompenzálniuk.

inteligencs elenzeki 2017.04.22. 12:29:39

@sinus67:

Dehogy nincs.
Megy a nagy Showműsor nyilván. De ez így ment az előző kormányok idején is, beleértve a mutyizásokat is. Én nem is azt mondtam, hogy nem kamuznak, csak azt, hogy ez a ballib kormányzások idején pont így ment. Egy aprócska különbséggel. Hogy az ő kormányzásukba, kis híján összeroppant az ország.

sinus67 2017.04.22. 12:30:18

@Comte de Gippaud: Attól még a 2/3 az kétharmad! Akkor ne a népet riogassa, hanem tegyen rendet!
Ja!? Ha kimegy a multi, akkor nincs, aki munkát adjon az embereknek és a vállalkozásoknak? Istenem! Legalább az a rusnya multi nem lapátolja ki a lóvét!
Jobb a multi nélkül sem lesz!
Ezek nélkül az arrogáns, hazug, harácsoló gazemberek nélkül, viszont lehetne jobb, még akkor is, ha a multik maradnak!
Félreértés ne essék, abból, amit gondolok, nem az következik, hogy az előző kormányok mindent jól csináltak! Sőt!

Azért az ilyen arányú hatalommal a kézben meg lehetne oldani sok-sok problémát! De nem!

Inkább ellenségkép gyártásra és "szabadságharcra" megy el az energia.

Számold ki, ha az orbáni konzultációk és plakátkampánnyok árát értelmesebb dolgokra használták volna, akkor pl. 5-10 iskolában lenne tornaterem és nem a folyosón lenne a tornaóra. Ha az MNB által az alapítványoknak átjátszott lóvét nem a haveroknak adták volna, akkor az összes szarban lévő devizahitelest, ki lehetett volna húzni a szarból.

Es még sorolhatnám! Időközben rájöttem: hiába!
Nincs értelme. Aki ezeket a súlyos problémákat nem látja, az nem AKARJA látni, mert mérhetetlen nagyot csalódna!
Vezérekben csalódni pedig nem lehet, mert pont attól vezérek és nem vezetők.

Maradtam ennek ellenére békés tisztelettel!

sinus67 2017.04.22. 12:30:45

@Comte de Gippaud: "Nem hát, de töredékét annak, amit az anyaországban ugyanazért a munkáért fizet. "

Ehhez még csak annyit, hogy ha a Te vállakozásoddal (más országok mellett) Szenegálba is lenne érdekeltséged, akkor az itteni béreket fizetnéd a munkavállalóidnak, vagy az ottani bérekhez igazodnál?
Amilyen vehemens multi ellenes vagy, gondolom az itteni béreket fizetnéd ki az ottani dolgozóidnak!
Ráadásul - gondolom - az ott elért tiszta hasznodat sem hoznád haza magadnak (lapátolnád), hanem szétosztanád a piactéren! Elvégre az ember azért csinál vállalkozást, hogy annak hasznát mások élvezzék!

sinus67 2017.04.22. 13:10:18

@Comte de Gippaud: Szarul csinálták az tény! Azért az igazsághoz egy icipici világválság is hozzátartozik. Az pedig nem smafu! Mondjuk a szar attól még szar, az tuti!

A mostaniakkal nem is ez a fő gond, hanem a megosztás, lenyúlás, stb.

Ezekhez képest Fletóek ipari tanulók voltak!

langesz 2017.04.22. 13:10:47

Mire elég a az ottani megtakarítás, ottani lakás vagy házvásárlásra vagy Magyarországira esetleg?
A helyi lakosok, fiatalok hogy néznek a külföldi munkavállalókra, szövődnek a szerelmek?
Vagy szolgának néznek és egymást sajnálják, hogy szegény szerencsétlen RICHARD
meg CHARLES nem képes egy normális bevándorlót találni, aki dolgozik?
Az angol díszpintynek elég bemenni a bolti munkahelyére "hajnal"i 9-10 órára, a magyarnak meg reggel 6-ra?

inteligencs elenzeki 2017.04.22. 13:11:01

@sinus67:

Teljes mértékig igazad van, de hol mond ez ellent annak, amit a témában mondtam. Az ország saját iparát már a rendszerváltás idején és azt követően megszüntették. Jöttek aztán a multik, és mondták, semmi gáz, majd mi adunk munkát, igaz, éhbérért.
Mi meg kénytelenek vagyunk elfogadni, mert nincs más. És sajnos ez kormányfüggetlen dolog. Mert ha mondjuk Orbánék megpróbálnának igazán tökösködni, (minimálbér emelés, adóztatás stb.) A multi összeszedné a gépeit, aztán tiplizne az általad említett Szenegálba pl.

Pop40 2017.04.22. 14:30:27

Kitűnő poszt.

Persze Lézer, vagy bármelyik másik fideszes tolvaj honnan is tudhatná, milyen az élet az országban?

Nekik jó. Hisz egy dologhoz értenek, a mások által megtermelt javak ellopásához.
De ahhoz aztán nagyon.

Pop40 2017.04.22. 14:41:42

@Gacsaj Pisti:

Nos, ami azt illeti, a legutolsó, végzettség nélküli melós is milliószor többet tett le az asztalra, mint az általad bő nyállal és mély torokkal kényeztetett tolvajbanda, az élén Viktorkáddal, aki egész tolvaj életében 0, azaz NULLA napot dolgozott.
Az egyetlen dolog, amihez ért, hogy szakmányban lopja a többek között a melósok, raktárosok és pincérek által megtermelt közpénzt.

Szóval ha valaki mélyen kussoljon a témában, azok ti vagytok, elvtársak. Ti, akiknél a kétfejű csirke is életképesebb, és a komplett hordád két perc alatt halna éhen versenypiaci körülmények között, ha csak fél percre is elszakítanák a lenyúlható közpénztől.

Majd akkor okoskodjatok a raktárosnak meg a pincérnek, ha lopáson kívül bármi mást letettetek az asztalra. Addig ne.

Mr Eggs · http://farmprojekt.blogspot.com/ 2017.04.22. 15:10:13

@Comte de Gippaud: legalább elismered, hogy így van ez is valami

sinus67 2017.04.22. 16:18:30

@Gacsaj Pisti: Kedves Pityu! Ha nem lennék raktárosok me picérek, valamint a rendszer selejtjei, akkor igen nehéz dolgod lenne - az általad leírtak alapján feltételezve - a kurva nagy műveltséged és kultúra éhséged mellett az életed!
Megjegyzem, akikről Te beszélsz azok dolgozó emberek, akik más-más okok miatt nem tanultak, tanulhattak! Ettől még nem selejtek! Pl. diplomás pincér is van nem egy! Nem feltétlen azért, mert kettes volt földrajzból, vagy matekból!
Aki így ítél meg másokat, mint Te...
Na pontosan az a rendszer selejtje!

Te biztosan ötös voltál mindenből, azonban sajnos nem tanultál semmit! Aki tanult, nem csak iskolába járt magolni, az nem mond ilyeneket, mert van intelligenciája!
A jelek szerint neked csak ötösöd van! Vagy még az sem!
Szégyelld magad!

Üdv. A rendszer egy selejtje (bár nem iszok sört, a Jägert szeretem!)

sinus67 2017.04.22. 16:25:08

@sinus67: Kiegészítve azzal, hogy pl. történelemből ötösre érettségiztem! A matek tudásommal van a baj! Keresem is azt a munkahelyet ahol tudnék integrálni, esetleg deriválni, de sajnos a CEU-t épp most akarják megölni! Csupa ilyen rendszer remek embere, mint Te vagy Pityu!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2017.04.22. 16:43:23

@sinus67: Ott a pont!

@Gacsaj Pisti: A takarító meg csak egy takarító.Csak éppen elmegy egy magánházba takarítani magasabb órabérért,mint a tiéd.
süti beállítások módosítása