Morcos kávé

Orbán megmutatta a fenevad igazi arcát

2018. március 16. - Kávésember

Életem egyik legjobb színházi élménye volt a Komámasszony, hol a stukker? című előadás. Zseniális társadalomkritika a darab, végig a fekete humor és a kőkemény dráma határmezsgyéjén egyensúlyozik, nagyon mély mondanivalóval és örök aktualitással. Ha tehetik mindenképp nézzék meg.

Aki nem ismeri, annak egy nagyon rövid ismertető: öt, egymástól teljesen eltérő élethelyzetű ember ül egy zárt szobában, mindössze két fontos kellékkel: egy kulccsal és egy pisztollyal. Mind ki akarnak jutni, melyre meg is van a lehetőség, hisz ki bárki ki tudná nyitni az ajtót, kivéve mindig azt, akinél a fegyver van, ami viszont körbejár a szereplők között. Így mindenkiről kiderül, ki hogyan éli meg, hogy a többiek fölé emelkedik. Abban a változatban, amit én láttam, az egyiküknek (akinél épp a mordály van) az a fixa ideája, hogy az egész országot be kell vetni bütyökmaggal, amit kérészéletű uralkodása alatt halálosan komolyan is gondol.

Ez a jelenet szimbolizálja a NER lényegét, azt, hogy évek óta egy lázálomban élünk. Az egész ország gyakorlatilag egyetlen ember megalomániáját, elborult elméjének kényszerképzeteit valósítja meg, a stadionépítések, a kisvonat, a teljesen értelmetlen és hihetetlen összegeket felemésztő látványberuházások mind-mind erről szólnak. Hazugságra, betarthatatlan ígéretek tömkelegére, és már akkor is félelemre, az előző vezetéstől való viszolygásra építve magukhoz ragadták a jórészt korlátlan irányítást. Soha nem látott jelentőségű lehetőséget kaptak ezzel, melynek birtokában egy valóban elhivatott vezetés csodálatos dolgokat vihetett volna véghez, minden adott volt, hogy egy stabilan fejlődő pályára állítsák az országot.

De nem ez történt. Orbán Viktor és csapata olyan történelmi bűncselekményt hajtott végre a nemzet ellen, amely bármi történjék is a jövőben, hosszú ideig éreztetni fogja a hatását. A politikai közbeszéd lealjasítását, a rablógazdálkodást, az ésszel alig felfogható mértékű és intézményesített korrupció útját választották, emellett lebontották a jogállamiság majd' minden bástyáját és brutális gyűlöletkampánnyal egymás ellen fordítottak számos társadalmi csoportot.

A '98-'02 közötti Fidesz a konzervatív polgári demokrácia elvei mentén működött, mely kétségtelen hibái mellett a legjobb kormánya volt Magyarországnak. És az a tény, hogy a mai messze a legrosszabb, és mindkettőért ugyanaz a személy a felelős, rettenetesen ijesztő. Egyszer még pszichológiai tanulmányok iskolapéldája lesz, hogyan lett egy kiváló képességekkel megáldott igazi vezetőből egy, a saját hatalmába beleőrült, mentálisan megroppant ember. Hihetetlen mértékű személyiségtorzulásnak lehetünk tanúi, mely rányomja a bélyegét az teljes közéletre, hiszen a saját frusztrációit vetíti ki a népesség egészére, mellyel vagy határtalan rajongást, vagy zsigeri utálatot vált ki az emberekből.

Gyakorlatilag ma Magyarország miniszterelnöke kizárólag hóbortjainak él, az csatlósai pedig szisztematikusan és módszeresen pusztítják le és fosztják ki az országot. Nagyon naiv elképzelés, hogy ők ezt saját szakállukra és az ő tudta nélkül csinálnák. Természetesen mindenen rajta tartja a kezét, hiszen ő az alfa és az omega, minden szál az ő kezében összpontosul, mindenből jár neki egy rész. Kósa, Rogán, Semjén, Tiborcz és a többiek pedig mindinkább és gátlástalanul belemélyednek a tolvajlás mocsarába, mert Orbán még mindig egy igen szuggesztív személyiség: elhitette velük, hogy érinthetetlenek, hogy bármit, bármikor következmények nélkül megtehetnek.

Ez az vegyület, legalábbis a híveik felé eddig remekül működött. A fanatizálás, az emberek rettegésben tartása és az elrabolt irdatlan pénzek visszaosztásának patikamérlegen kimért keveréke elég volt, hogy félelemből vagy önös anyagi érdekből, esetleg tudatlanságból, de hatalmon tartsák őket. Viszont tegnap történt valami. Az ünnepi beszédében világossá tette, mi fog következni április 8-a után, ha a Fidesz újra többséget szerez. Olyat engedett meg meg magának az ország első embere, az Európai Unió egyik tagállamának megválasztott vezetője, amit eddig sohasem: nyíltan megfenyegette az ország lakosságának többségét. Egyértelművé vált, mi vár ránk: kíméletlen megtorlás és terror lesz osztályrésze mindenkinek, aki nem szolgálja feltétlen hittel és odaadással a rendszert. Ott, abban a másodpercben egy pillanatra félrecsúszott a maszk és kivillant mögüle a fenevad igazi arca. A színtiszta téboly nézett farkasszemet a révületben őrjöngő tömeggel. Végre teljes valójában megmutatkozott a neokommunista diktatúra, ez a bolsevizmusból és nácizmusból egyszerre álló, azok legaljasabb jegyeit magán hordozó rettentően kártékony elegy, melyet Orbán Viktor saját kezűleg formált Magyarország hivatalos államformájává.

Nem tudom, mi fog következni, megjósolhatatlan a választások kimenetele. Egy dolog azonban biztos: ha a jelenlegi banda marad, azonnal visszaugrunk 60 évet az időben, a legsötétebb önkényuralom fog visszatérni. És akkor Isten irgalmazzon nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://morcoskave.blog.hu/api/trackback/id/tr2013742874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2018.03.16. 21:20:58

Rosszul látod. Vannak azért előnyei is a mai rendszernek.
Nincs minden héten holokauszt ünnepség.

Fidesz bérszámfejtés 2018.03.16. 21:57:29

@röf: Ne rögtönözzön! Várja meg az iránymutatást!

pireza 2018.03.16. 22:39:08

@röf: gratulálok ehhez a fantasztikus észrevételhez. A névadódnak több esze van.

Bolsi Buster 2018.03.16. 22:48:07

Orbán legjobb uszító beszéde volt eddig, a 3 éves lányom is harcolni akar!

Én, szokás szerint, a bolsik ellen szavazok, mint 30 éve mindig.

Vénvarangy 2018.03.16. 22:48:41

Tökéletes megfogalmazás, minden szavaddal egyetértek!

NGOsok vágtak hajdan e tájnak 2018.03.17. 00:06:31

"ha a jelenlegi banda marad, azonnal visszaugrunk 60 évet az időben, "

Ha meg a zellenzék győz akkor több évezredet, az afrikai bevándorló kecskepásztor szintjére

MutánsJane 2018.03.17. 00:22:31

@röf: A neved nem "cöf" akart lenni véletlenül?

Bolshevik 2018.03.17. 00:44:57

Érdekes hogy akik folyamatosan orbánseggnyalóznak, narancszombiznak, sőt egyesek már akasztatnának is, hogy megsértődnek egy kis uszításon :D

Baszki ez a blog is olyan, hogy a top 10 témája mind az, hogy miért hülye orbán, a fidesz, meg a fideszesek. Oszt nyafog, hogy jaj a szemét orbán miket nem mond, miért nem simogatta meg a buci fejünket, pedig mi csak napi 3 cikket írunk arról, hogy mekkora egy büdös köcsög, de érthetetlen módon mégse barátkozik.

MIx 2018.03.17. 01:09:27

Sajnos diktatúrát nem lehet szavazással legyőzni.

vergyula 2018.03.17. 05:25:01

@Bolsi Buster: A "bolsi"-t manapság bárki bárkire ráaggatja, úgyhogy ezzel nem mondtál semmit.

vergyula 2018.03.17. 05:31:09

@Bolshevik: Engem nem lehet kormánypártisággal vádolni, de az általad idézett kifejezéseket nem szoktam használni. Ugyanakkor egy arc/név/pozíció nélküli kommentelő uszítása és a miniszterelnök fenyegetőzése között jelentős a különbség. Az első a demokrácia terméke, a második diktatúrát sugall.

vergyula 2018.03.17. 05:42:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát nem biztos. Meggyőződésem, hogy vannak szavak, amiknek jelentését egyesek nem ismerik pontosan, csak érzik, hogy sértő - vagy dicsérő - jelzőként használhatják. "Bolsi", "komcsi", "náci" stb. Sőt, szerintem egyeseknek még a "paraszt" is ilyen.

midnightcoder2 2018.03.17. 06:58:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az eredeti jelentést néha felülírja idővel a történelem. Ha belegondolsz, baloldali szemmel csak a jelentése alapján a náci is pozitív jelző. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, azaz Nemzetiszocialista Német Munkáspárt - ehhez képest az MSZP elődpártját Magyar Szocialista Munkáspártnak hívták, ha anno nem veszik ki a munkást hanem beteszik a nemzetet, máris megkapjuk a magyar náci pártot :-D

midnightcoder2 2018.03.17. 07:09:49

"A politikai közbeszéd lealjasítását, a rablógazdálkodást, az ésszel alig felfogható mértékű és intézményesített korrupció útját választották, emellett lebontották a jogállamiság majd' minden bástyáját és brutális gyűlöletkampánnyal egymás ellen fordítottak számos társadalmi csoportot."

Konkrétan kiket fordított ki ellen ? Mert a baloldal és a jobb itt már az őszirózsás forradalom óta utálja egymást, tudod volt málenkij robot meg 56 leverése meg Recsk meg hasonlók. Ehhez képest az utóbbi két ciklusban max. annyi változott, hogy ma már a Jobbik és a FIDESZ sem szereti egymást. Ahhoz, hogy itt valóban megbékélés legyen, először is a baloldalnak kellene szembenéznie a saját vérgőzös múltjával, az MSZP-t ugyanúgy betiltani mint ha Szálasiéknak lenne utódpártja. Na akkor lehetne elfilózni az árkok betemetésén. De amíg az MSZP legális párt, addig itt nem lesz egyetértés.

Azért itt érzek egy kis zavart az Erőben:

" Az ünnepi beszédében világossá tette, mi fog következni április 8-a után, ha a Fidesz újra többséget szerez. Olyat engedett meg meg magának az ország első embere, az Európai Unió egyik tagállamának megválasztott vezetője, amit eddig sohasem: nyíltan megfenyegette az ország lakosságának többségét."

Ha április 8-án Orbán újra többséget szerez, akkor miért fenyegetné meg a saját híveit ? Mert ugye ez esetben ők az ország lakosságának a többsége.

elvagyok 2018.03.17. 08:11:57

@midnightcoder2:
"Azért itt érzek egy kis zavart az Erőben:"

Kb. vagy százszor leírták már, hogy a relatív szavazati többséget milyen mértékben túlkompenzálja a mostani választási rendszer, arról nem is beszélve, hogy ha a lakosság jelentős része nem megy el szavazni, úgy egy aktív kisebbség is tud 2/3-ot biztosítani a nyertesnek... :-))

A zavar nem az erőben, illetve a posztban van... :-))))

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2018.03.17. 08:33:14

@midnightcoder2: Te tényleg ekkora hülye vagy?
A Fideszre még 2010-ben sem szavazott az ország LAKOSSÁGÁNAK a TÖBBSÉGE, sőt még a választójoggal rendelkezők többsége sem, 2014-ben pedig még a választáson résztvevők többsége sem.
Tanulj meg olvasni, mielőtt hülyeségeket írnál.

midnightcoder2 2018.03.17. 09:38:26

@elvagyok: Egy választáson a résztvevők szavaznak. Akik nem vesznek részt, azok úgy gondolják, hogy nélkülük is az esélyes fog nyerni, ergo tulajdonképpen a legesélyesebb pártra szavaznak.

Orbán ha valóban valóra válna ez a forgatókönyv, nem a rá szavazókat és nem a nem szavazókat büntetné, hanem az ellene szavazókat - ez pedig ha nyer akkor bizony nem a többség. Persze ilyen forgatókönyv eleve nincs, mivel nem nyílt a szavazás, ergo senki nem tudja hogy ki kire szavazott. Ezért hülyeség amit a blogger összehordott.

G66 2018.03.17. 09:39:09

Nekem tök furi, hogy akármikor jelenik meg egy írás, az első három komment (de inkább az első) rögtön valami kormánypárti hozzászólótól jövő totál elterő baromság...
Tényleg irányítják ezt valakik központilag? ...azt hittem ez csak vicc :(

Ha igen akkor valóban nagy a baj!

elvagyok 2018.03.17. 09:44:11

" Egy választáson a résztvevők szavaznak. Akik nem vesznek részt, azok úgy gondolják, hogy nélkülük is az esélyes fog nyerni, ergo tulajdonképpen a legesélyesebb pártra szavaznak."

Mivel ez egy fikció, ezért rá alapozott következtetés is alapjaiban téves.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 09:49:07

@G66: Nyugodj meg, több a kormánypárti szavazó, jelenleg 52%. Ezért semmi különös nincsen benne, ha lecsapnak az ehhez hasonló hangulatkeltő troll posztokra.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 09:55:12

A fenevad valódi arca Angela Merkel, aki még mindig a migráció megszervezésén munkálkodik, a szolidarításra hivatkozva. A kvóta alól már kihúzta magát
Egyesült Királyság
Franciaország
Spanyolország
Dánia
V4-ek
hamarosan:
Ausztria
Olaszország
A németek, a svédek, a görögök, ők mind az országukban tartózkodó migránsok visszatelepítésen dolgoznak éppen. És még maradtak a migránsosrszág Hollandia, Belgium, valamint a kis balti országok és a balkáni országok, meg Izland, Ciprus, Málta, Luxemburg stb.
Ez a helyzet, nem akar itt senki kvótát Európában, úgy eröltetnék a nemzetekre.
Ez a fenevad valódi arca!

G66 2018.03.17. 10:03:48

@megamovieboy: Értem! Születik egy poszt, ami mondjuk onnan nézve hangulatkeltő. Felkerül a netre majd gyorsan/azonnal jön a reació ami ugyan csak két sor, de biztos ami biztos, van benne egy kis zsidózás. Ja....az mindig bejön!

Szerintem ez baj.

Katt ide,... egy kis újdonság (tegnap volt a premier) csak neked :

youtu.be/lVrMSdurAUE

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 10:12:15

@G66: Arra a Momentumra gondolsz, amit az őket közelebbről ismerő liberálisok az új Fidesznek neveznek? :D
Nekik aztán tényleg sok okuk lesz rettegésre.
Amúgy ezt a rettegéskártyát s globalistá sajtó hányszor játszotta már ki az elmúlt évtizedekben. Már szerét számát nem tudom hányféle dologtól kellett rettegnünk eddig.
És volt rá valós ok? Bezárták a CEU-t, vagyis bocs az nem is létezik, akkor a KEE-t? Csakhogy a legutóbbi rettegnivalót felevenítsem...

ob.szerver 2018.03.17. 10:44:23

"A '98-'02 közötti Fidesz a konzervatív polgári demokrácia elvei mentén működött, mely kétségtelen hibái mellett a legjobb kormánya volt Magyarországnak."

Mitől is volt olyan jó? Milyen intézkedések, reformok születtek, amitől annyira jó volt? Egyet legalább tudsz mondani? A "sikeres első Orbán kormány" hazug mítosza mögött nincs semmi más, mint hogy élvezték a Bokros csomag által elindított egyensúlyi gazdasági növekedés eredményeit. Ezzel egyidejűleg megkezdték az ország kirablását, de tapasztalat, 2/3 és EU pénzek nélkül még kevésbé hatékonyan mint 2010 óta.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 10:48:32

@ob.szerver: Azokra az EU pénzekre gondolsz, amiről már a legutóbbi német belügyminiszter is megmondta, hogy piacot garantál a nyugati cégeknek és a pénzek zöme visszaáramlik nyugatra? Erre közgazdászok azt mondják, a legjobb lenne már a határon eltüzelni, mert több kárt okoz, mint hasznot.

nu pagagyí 2018.03.17. 10:52:33

Megindult a rezsim rohadása. A hatalom megtartásához még több törvénytelenség és erőszak kell, de azzal is csak saját sírjukat ássák. Az import felvonulók hazamentek, az erőszakkal besorozottak otthon szégyenkeznek, már csak néhány nyáladzó, szánalmas oligarcha maradt, aki kitartana a bunkerban a vezér mellett. A folyamat már öngerjesztő, kipukkadtak a rezsim szlogenjei, nem hisz már nekik senki, csak az erőszak maradt, ami majd haragot és erőszakot szül. Már nem lesz béke.

rovid 2018.03.17. 10:53:44

soha nem volt kiváló képességű! csak felruházták vele, jókor, jó időben mondott egy beszédet,... és ennyi!

midnightcoder2 2018.03.17. 11:00:19

@elvagyok: Ez nem fikció, hanem elemi matek. Ha X pártnak van 60% esélye a biztos pártválasztók között, Y párnak pedig 10% akkor ha Gipsz Jakabka nem megy el szavazni, akkor marad a 60/10 százalékos arány. Ha sok Jakabka megy el, akkor ez esetleg változhat. Ezért szeretne az ellenzék minél nagyobb szavazati arányt. Viszont ez azt is jelenti, hogy ha Jakabka nem megy el szavazni, az azt jelenti, hogy neki azt a pár órát nem éri meg, hogy ezen túl ne X hanem Y párt lopja a közvagyont, ergo neki jó úgy ahogy az előrejelzések szerint van.

Dan da Man 2018.03.17. 11:05:39

@Bolshevik: Idefigyelj te fasz!

EGY apró különbség van.

Ez itt egy blog.

Az meg Magyarország miniszterelnöke.

És amit szabad Jupiternek...

Szóval fejezd be ezt az olcsó összehasonlítgatást, mert almát kardántengellyel nem lehet.

nu pagagyí 2018.03.17. 11:07:23

@megamovieboy: Ha egy ország fejlődni akar, akkor olyan technológiákat honosít meg és olyan infrastruktúrát hoz létre, ami a világban élenjáró, de sajnos olyasmit csak azoktól tudunk venni, akik létrehozták. Ez utóbbira célzott a német miniszter és ezzel nincs semmi probléma. Az adott ország döntéshozói szabadon rendelkeznek a pénzzel, persze el kell vele számolni saját országuk és a donor (EU) felé is. Az EU-s pénz tehát pont arra jó, hogy az alacsony hatékonyságú gazdaságból, amely nem termeli ki a minőségi ugrást, kitörjünk valahogy. Annak bázisán tudnánk olyasmit és olyan költséggel termelni, amivel megfelelő hozzáadott értékel tudnánk részt venni a világkereskedelemben. A fityesz kormány sajnos kínai led égőkre szarta el az EU-s pénzt, nem pedig lámpagyárra. Ez a történelmi bűne, a köztörvényes lopáson kívül persze, amivel 100 forintnyi EU-s pénzből csak 10-et fordított az országra, a többi beépült Lázár és Matolcsy villájába.

nu pagagyí 2018.03.17. 11:10:58

@Bolsi Buster: Örülök, hogy ezentúl, nem a kisebbségből bolsevista módszerekkel kormányzó állampártra akarsz szavazni. Csak így tovább!

elvagyok 2018.03.17. 11:12:18

@megamovieboy:
"a legutóbbi német belügyminiszter" Legutóbbi??? Ő ki? És mit mondott pontosan? És milyen szövegkörnyezetben?

Az EU-s támogatások hasznosulása egy adott országban az adott kormányzat munkájának függvénye. A közgazdászok (persze ki kit hallgat meg) pedig arról beszéltek, hogy a nálunk kialakított jelenlegi rendszer roppantul kontraproduktív és igen, valóban jobb lenne, ha meg sem kapnánk a támogatásokat - a mostani elosztási rendszerben legalábbis... Picit összemosol dolgokat...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.17. 11:22:03

Zorbán már megint kampányolni mert a Soros által pénzelt független szakemberekkel való konzultáció nélkül??? Botrány!

ob.szerver 2018.03.17. 11:25:18

@megamovieboy:

Nem, hanem azokra, amelyeknek az 50-90%-át ellopják túlszámlázások, kamu projektek révén. Természetesen a nyugatiak a hibásak abban, hogy a pénz egy részét az ő termékeikre és szolgáltatásaikra költik el. Gondolom neked orosz autód, török számítógéped van, és ha van egy céged, akkor a termelőeszközöket Azerbajdzsánból szerzed be. De ha van esetleg valamilyen céged, akkor szívesen elfogadok tőled egy jelentősebb összeget, és megígérem, hogy nálad fogom elkölteni. Ugye, mekkora buli lenne?

elvagyok 2018.03.17. 11:27:13

@midnightcoder2:

Nagy vonalakban - és némi képzavarral élve - a mostani választási rendszert nézhetjük úgy is a te megközelítésedben, hogy a kialakított kompenzációs algoritmus "szétosztja" a távol maradók "szavazatait" (akár a te általad leírtak szerinti logika is lehet) a tényleges szavazatok "között", azaz "úgy tesz", mintha ténylegesen megtörtént volna a szavazás - persze a "nyertes" jól jár... :-)

Ezzel a gondolatmenettel az a baj, hogy nem igaz: sok ember döntően azért nem ment el szavazni, mert egyik önmagát jelölő pártra sem akart szavazni, mert alkalmatlannak tartja. Ezt beállítani a győztesre való szavazásként minden, csak nem tudományos. És ezért minden alapot nélkülöző az erre épített következtetés...

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 11:28:28

@elvagyok: Európa keleti része 30 év alatt nem jutott közelebb a nyugathoz. Ennyit ér a nyugati 'segítség'. Ehelyett kapunk harmadannyi fizetést ugyanazon munkáért, adókedvezmény a nyugati cégeknek, akiknek ez még mindig nem elég és az itt termelt profit után odahaza adóznak. Plusz még agyelszívást százezres tömegekben. Ezeket kaptuk a nyugattól. Mindenért duplán megdolgozunk és legyünk érte hálásak!

elvagyok 2018.03.17. 11:28:41

@megamovieboy: kösz a segítséget, de a lényegre nem válaszoltál... :-))

langesz 2018.03.17. 11:28:53

Tényleg megjósolhatatlan a választások kimenetele.
Ma még nem tudjuk , hogy 2/3-uk, 3/4-ük, vagy csak sima többségük lesz.

elvagyok 2018.03.17. 11:29:36

@megamovieboy: Azért nem kevés dolgot mosol össze, ez így végtelenül leegyszerűsítő, de nem mondanám, hogy nincs benne igazság...

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 11:33:02

@ob.szerver: Azt azt hiszed a szocialisták alatt nem voltak lopások, akkor nagyon naív vagy. Csak ott a nyertesekre nem szállt rá a globalista sajtó, mert az ő gazdáik körébe került a pénz. A Fidesz legnagyobb bűne a globalisták szerint, hogy az EU pénz ittmaradt az országban és nem vándorolt vissza nyugatra. Nézd meg a gdp adatokat, hogy a szocik által felvett tetemes hitelek ellenére legalább most tartjuk a tempót a régióval, nem szakadtunk le megint 15%-ot, mint a szoci kormányzat alatt.

Moin Moin 2018.03.17. 11:38:08

"A '98-'02 közötti Fidesz a konzervatív polgári demokrácia elvei mentén működött, mely kétségtelen hibái mellett a legjobb kormánya volt Magyarországnak." - Ez egy igen elterjedt, ám tökéletesen hamis állítás. A gazdaság és társadalompolitika uyganúgy a kivételezésre épült, a tömegek presszió alatt tartása mellett. Ugyanúgy csak szlogenszinten voltak "polgáriak" (ahogy azóta G. Fodor ki is mondta: a "polgári" egy szimpla polituikai tremék volt csak nekik). Annyiban voltak csak "jobbak" 1998 és 2002 között. amennyivel (sokkal) kevesebb hatalmuk volt. Ha 1998-ban Orbánnak kétharmada lett volna, már akkor elindította volna azt a fajta "korlátlanságot", amelyet 2010-től.

Lelki téren csupán annyival rosszabb a helyzet 2002 óta, hogy akkor megtapasztalta, hogy veszíthet is, a várakozások ellenére, ám a személyisége már akkor is olyan volt, mint ma tapasztalhatja a világ... Ezek örökletes, ill. a korai szocializációval létrejövő személyiségtorzulások, amelyekből szervesen következnek a mai viselt dolgai.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 11:44:03

@elvagyok: Most éppen nem vagyok olyan passzban, hogy sokat keregéljek, de egy német EU biztost azért sikerült felkajtatnom. Igaz itt a lengyelekről van szó konkrétan, de feltételezem a többi keleti tagállamra is igaz.
www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/oriasi-utokartyat-kapott-az-orban-kormany-az-eu-elleni-tamadasokhoz.244733.html

elvagyok 2018.03.17. 11:52:36

@megamovieboy:

"Csak ott a nyertesekre nem szállt rá a globalista sajtó, mert az ő gazdáik körébe került a pénz. A Fidesz legnagyobb bűne a globalisták szerint, hogy az EU pénz ittmaradt az országban és nem vándorolt vissza nyugatra. Nézd meg a gdp adatokat, hogy a szocik által felvett tetemes hitelek ellenére legalább most tartjuk a tempót a régióval, nem szakadtunk le megint 15%-ot, mint a szoci kormányzat alatt."

Ne haragudj, de ez a pár mondat valami elképesztő sületlenségeket tartalmaz. Az első két mondatodból egy szó sem igaz, szimpla propaganda, a 3. mondatod pedig olyan ok-okozati kapcsolatokat tartalmaz, amelyek nem léteznek... :-)))

midnightcoder2 2018.03.17. 11:57:08

@elvagyok: Minden szavazás esetén a többség dönt. Akár felerősítve mint a magyar rendszer - ami amúgy kb. a gengszterváltás óta így működik, és ami nem is feltétlenül rossz, mert így legalább nem kell kéthetente kormányt váltani mint az olaszoknál - akár nem. De ha nincs megerősítés, csak sima arányos mandátum kiosztás, a nem szavazó akkor is a győztest erősíti, mert hogy nem fejezte ki mit akar, ergo hagyta a győztest nyerni.

Ez egy olyan meccs, ahol valakinek győznie kell, vagy X-nek vagy Y-nak, és nem azon spekulálni, hogy Gipsz Jakabka aki nem jött el, vajon kire is szavazott volna. Mert hogy nem jött el, és nem szavazott. Ergo, neki mindegy.

elvagyok 2018.03.17. 11:59:52

@megamovieboy: Ezt a cikket már olvastam, ne haragudj, de elég "sajátosan" értelmezed az ott leírtakat...

nemecsekerno_007 2018.03.17. 12:08:27

"ha a jelenlegi banda marad, azonnal visszaugrunk 60 évet az időben"

...és akkor mi lesz? Röplapon fogod terjeszteni az igét? :)

elvagyok 2018.03.17. 12:10:54

@midnightcoder2:

"nem szavazó akkor is a győztest erősíti, mert hogy nem fejezte ki mit akar, ergo hagyta a győztest nyerni."

Ezt senki nem vitatja, de nem erről beszélgetünk, hanem arról, hogy ez értelmezhető-e a nyertesre való szavazásként, szerintem nem, illetve egy adott választási rendszer ezt e kérdést hogyan kezeli - szerintem mostani nem korrekten, ennyi... :-))))

nemecsekerno_007 2018.03.17. 12:13:25

"A fanatizálás, az emberek rettegésben tartása és az elrabolt irdatlan pénzek visszaosztásának patikamérlegen kimért keveréke elég volt, hogy félelemből vagy önös anyagi érdekből, esetleg tudatlanságból, de hatalmon tartsák őket. Viszont tegnap történt valami..."

Annyira tetszik amikor "írástudók" lealacsonyítónak tartják ha valaki az anyagi érdekeit (is) nézi, képviseli. Ez olyan dzsentris mentalitás, csak ez a Kádár-rendszer értelmiségi attitűdjéből ered.

Ennyire jól el vagytok eresztve?

Amator 2018.03.17. 12:54:03

@nemecsekerno_007: " Annyira tetszik amikor "írástudók" lealacsonyítónak tartják ha valaki az anyagi érdekeit (is) nézi, képviseli. Ez olyan dzsentris mentalitás, csak ez a Kádár-rendszer értelmiségi attitűdjéből ered. "
Igen, ez tipikus értelmiségi attitűd, nem kell hozzá tenni a Kádár kort. Örülj neki, hogy téged nem fertőzött meg. Van azért ennek egy diszkrét bája, ránézésre te is pénzért kommentelsz. ( Ha nem így lenne, akkor elnézést. )
A Kádár kort meg kedvenc pártod valósítja meg, egyesítve a Kádár kori beidegződéseket a középkori hűbéri felállással. A dzsentri magatartás meg valahogy inkább jut eszembe a fidesz közeli vállalkozókról, kb. olyan nihilisták, pazarlók, meg költekezők, csak nekik sajnos van miből szórni a pénzt. Fortuna bőségszaruja jut eszembe valahányszor meglátom a tévében azt a született zsenit, az a Lőrincet, aki tavaly is csak szerény másfél milliárd osztalékot vett ki cégeiből.
Visszatérve az értelmiségi attitűdre, azért egy tisztességes demokráciában az emberek azt várják a kormányzattól, hogy hagyják őket boldogulni, és ne építsen ki klientúrát a saját hatalma érdekében, mert semmi köze a gazdasághoz, miután megalkotta a jogszabályokat.

Void Bunkoid 2018.03.17. 13:09:56

@megamovieboy:

"Európa keleti része 30 év alatt nem jutott közelebb a nyugathoz. Ennyit ér a nyugati 'segítség'"

Sajnos nemcsak itt, szinte az összes keleti országban (talán a cseheket kivéve, de sztm akár ott is, nem ástam bele magam a cseh sajtóba) a rendszerváltások után nagyrészt az előző rendszer vezetői mentették át hatalmukat, és baszottul nem az volt sohasem a prioritásuk, hogy na akkor építsenek fel egy működő kapitalista államot, hanem, hogy az x-y ideig kitartó ciklusuk alatt a pozícióikból fakadó előnyöket kihasználva minél nagyobb magánvagyont halmozzanak fel. Ez MINDENKIRE igaz, pártállástól függetlenül. Talán Bokros Lajos ténykedésére nem.

"azt hiszed a szocialisták alatt nem voltak lopások"

Ez akkor sem jogosít fel senkit arra, hogy ha Bécike lop, akkor én is lophatok. A lopás bűncselekmény, egy államférfi ne legyen bűnöző. Akkor sem, ha az elődje az volt.

"A Fidesz legnagyobb bűne a globalisták szerint, hogy az EU pénz ittmaradt az országban és nem vándorolt vissza nyugatra"

Marhára nem mindegy, hogy az országfejlesztésre lehívott EU-támogatásból MRI-állomás, új mentőautó, vagy új iskolai labor lesz, vagy - hogy idézzem a híres mondatot - elveszíti közpénz jellegét, és horvát nyaraló meg svájci magánbefektetés lesz belőle. Vagy sertéstelep.

Pepibubó 2018.03.17. 13:24:06

@Bolsi Buster:
"Én, szokás szerint, a bolsik ellen szavazok, mint 30 éve mindig."
Hurrá, akkor reszkessen orbánügynök kommunista maffiája, birca kgb-uszítóval élen!

nemecsekerno_007 2018.03.17. 13:27:01

@Amator: Jajj, hát persze. Aztán téged milyen formában akadályoz a hétköznapi boldogulásodban, hogy melyik fideszes milyen vagyont halmoz fel?

Mert ugye mindenkinek magának kéne a boldogulást keresni. Kivéve persze ha a közszféráról van szó, mert azt ugye a cégek, vállalkozók finanszírozzák.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 13:41:41

@Void Bunkoid: A lengyelek annyival tartanak előbbre, hogy az egész baloldalt kiszavazták a parlamentjükből, bár igaz ott sokkal súlyosabb bűnöket követtek el, mint a többi országban, Romániát kivéve.
A pénz, ha ittmarad az országban, mert nem engedtük vissza, akkor valamikor adó formájában a kormány rendelkezésére fog állni, még akkor is, ha csak profitadó révén és abból már lehet bármit építeni. De az, hogy a hazai cégek elől elveszik a megrendeléseket a nyugatiak és mi csak bedolgozunk, a haszon meg megy külföldre, a hazai cég meg megrendelések elmaradása miatt csődbe mehet. És a végén lesz néhány infrastruktúrális épületünk, de üzemeltetésre pénz nem lesz, a hazai vállalkozások csődje mitt, meg hiányzik majd egy csomó adóbevétel.
Bokrosnak sok választása nem volt, az orosz piac beomlása miatt egyszerűen visszavágta a kiadásokat, ezzel megakadályozva az eladósodást. De ő sem volt szocialista, később sem indult velük választáson.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 13:54:27

@elvagyok: A szovialista időkben soha nem szállt rá a sajtó az ilyen ügyekre és akkor szinte minden sajtó balos-globálos volt. Pedig nyilván lettek volna nevek is, csak nem János, meg Pál, hanem Pierre, Jürgen, John. Csak ezeknek nem ment utána senki, valahogyan nem érezték fontosnak.
A cikkben meg pontosan van leírva, sőt ezzel kezdődik:
"Bár Németország sok pénzt fizet be az Európai Unió közös kasszájába, de gazdasági értelemben mégis nettó haszonélvezője az egész rendszernek"
Ha a németek netó haszonélvezők, akkor pl. a keleti régió nem az, de a délnyugat is pocsék helyzetben van.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.17. 14:20:19

@Moin Moin:

Orbán azért vesztett 2002-ben, mert elavult, jobbközép, konzervatív-liberális, polgári nézeteket vallott, melyek nem szolgálják a kisemberek érdekeit.

Amator 2018.03.17. 14:38:07

@nemecsekerno_007: " Jajj, hát persze. Aztán téged milyen formában akadályoz a hétköznapi boldogulásodban, hogy melyik fideszes milyen vagyont halmoz fel? "
Ha erre nem tudod magad is a választ, akkor nagy a baj. ( De tudod ).
Normális országokban a vállalkozók 10-15 %-os haszonkulccsal dolgoznak. Ezért minden beruházás viszonylag normális áron készül el, mindenki elégedett. Nálunk többszörös áron, úgy hogy nagy részét ellopják, túlszámlázzák. Egy normális országban nem lehet bárkiből milliárdos 2-3 év alatt. Ez abnormális. Tudod a korrupció az, amikor elég közpénz van 5 stadion építésére, de csak 4 épül a fent említett okokból. Apropó, én mint állampolgár azt várom el, hogy a közpénzből először úthálózat épüljön, vagy a meglévőt újítsák fel, mert ez mindenkit érint, és naponta több milliós károkat okoz szegény embereknek is. Csak utána jöhet egy stadion, amit kb. 4000 ember látogat. Ez olyan, mint amikor egy családban panaszkodik a gyerek, hogy lyukas a cipője, meg a nadrágja, az apa meg vesz neki egy biciklit.

Sir Gombóc 2018.03.17. 14:39:05

@Bolsi Buster: tehát nem a fideszre? Mert ebben az országban ők a bolsik.

2018.03.17. 14:44:07

@elvagyok: pedig teljesen egyértelműen le van írva. nehéz letagadni...

(de persze az is lehet, hogy hazudik a német eu-biztos, vagy csak nincs rálátása, vagy egyszerűen nem ért hozzá...)

elvagyok 2018.03.17. 15:34:36

@megamovieboy:

A általad citált cikkben konkrét számadatok nélküli véleményközlést olvasni. Becslések vannak, tényadatok nincsenek. Az önmagában is röhejes, hogy hivatkozik mindenféle, már ELKÉSZÜLT tanulmányokra (2017. február), amelyeket azóta sem hoztak nyilvánosságra. Én legalábbis nem tudok róla. Te?? És mi van bennük? :-))

Az pedig, hogy a németek nettó haszonélvezői a rendszernek makrogazdasági szinten, az elképzelhető - abból, hogy német cégeknek is juttatnak a támogatásokból, még nem feltétlenül következik -, de ez NEM JELENTI azt, hogy mi ne lennénk nyertesi a támogatási programnak - mi azok vagyunk, szerencsére. Ezért is tartom remek hangulatkeltőnek a belinkelt cikket - és ebben a "műfajban" a Portfoliót nem kell félteni... :-)))) (A németek valóban haszonélvezői a nagy "EU-s" gazdaságnak, de az nem a kohéziós támogatási rendszernek köszönhető...)

S ha már annyira aggódunk magunk miatt, talán ha kielemeznéd, hogy a GDP arányában ki kapja a legtöbb támogatást? Ja, ha jó látom, éppen mi! :-))))

A cikk megemlíti, amit magam is mondtam, hogy a támogatások hasznosulása alapvetően a támogatott országon múlik.

Amíg a hazai gazdaság a nemzetközi piacokhoz mérten nem lesz versenyképes, azaz amíg nem lesz saját(!) high tech iparunk / szolgáltatási szektorunk, addig az EU-s támogatások jó része pl. német cégekhez fog menni, akik el is tudják végezni a munkát. A magyar export döntő része a multiknak köszönhető (kb. 2/3 vagy több), a beruházások jelentős része EU-s támogatásokból történik, amiben igen, részt vesznek német cégek. És? Van helyettük magyar?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 15:49:32

@elvagyok: Azért az is le van írva, hogy a lengyelek pont nem jönnek ki jól a támogatásokból.
Amíg nem lesz itt az országban elegendő pénz, amit nekünk kell itt tartanunk, mert a nyugat nem fogja ajándékba adni, addig nem lesz itt high-tech vállalalat. Egyszerűen elszívják az agyakat, vagy felvásárolják a cégeket. Egyelőre bármit csinálunk, abból a nyugat fog profitálni, amíg nem lesz nekünk magunknak elegendő tőkénk. Ez egy nem átugorható dolog. Nem szabad hagyni, hogy nyugati cégeké legyen a bankszektor, az energiaipar és a kereskedelem nagybb része, mert akkor sosem jutunk előre. Ha ezekkel rendelkezünk, akkor lehet tovább lépni.

elvagyok 2018.03.17. 16:07:45

@megamovieboy:
Hogy a lengyelek VALÓJÁBAN hogy jönnek ki, az ebből az interjúból nem derül ki, mert nem ismeretet semmilyen megalapozott számot... De lehetnek vesztesek is, nem tudható...

"Nem szabad hagyni, hogy nyugati cégeké legyen a bankszektor"

Ne haragudj, de a 2008-as válság nagyon jól megmutatta, hogy a mekkora mázlink volt, hogy nem magyar volt a bankszektor döntő hányada, ugyanis tőke hiányában (ebben van igazságod) ugyan ki tett volna egyetlen fillért is magyar bankba??? Még az OTP is összeomlás szélén egyensúlyozott. Szóval az államnak kellett volna azt a pár ezer milliárdot a bankokba önteni.. Tudod hol lenne most az államadósság??????

Van igazságod, hangsúlyozom, de nem biztos, hogy jó az irány, amerre haladunk...

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 16:21:05

@elvagyok: Én is szeretnék valamiféle jobb irányt, de az ellenzéktől semmit nem hallani ebben a témában. És ha ők a globalista szirénhangokra hallgatnak, az ugyanúgy zátonyra visz, mintha az oroszok, vagy Kína szavában hinnénk.
Én egyáltalán nem kedvelem a Fideszt, de a szocik-DK-Jobbik még megbízhatatlanabb, vagy ellenszenvesebb. A Fidesz elindult egy irányba, pogátlanul és pökhendien, lekezelően, de a gazdasági adatok azt mutatják, ők az egyetlenek, akik tudják mit csinálnak. A pénzek ittartása, befektetések a régióban stb., a jó külkereskedelmi mérlegünknek hála egyre több tőkét fog teremteni, ami cégeket, munkahelyeket fog jelenteni. A legutóbbi jenes kötvénykibocsátás 0.37% kamattal szinte nullázza az államadósságot, aminek jelentős részét már amúgy is sikerült magyar kézbe áttenni, tehát nem jártunk úgy mint a görögök a német bankoknak kiszolgáltatva. Ehhez hasonlóan működő dolgot nem hallani az ellenzéktől. Persze, hogy a strómanoknak átjátszott pénzek felháborítóak, de a külföldre kitalicskázott milliárdok még inkább azok és az ellenzék fele csak ehhez ért. Aztán lehetséges, hogy a zseni Simicska jobban irányítaná a dolgokat, de ezt meg nem tudhatni.

Larry Silverstein 2018.03.17. 16:30:26

@elvagyok: 2008ban mázlink?

A régióban Magyarország bukott a legnagyobbat.

élhetetlen 2018.03.17. 16:34:11

@megamovieboy: Nem akartam ebbe az épületes vitába beleszólni, de ez már akkor is sok, ha hülyeségnek tekinti az ember. „amiről már a legutóbbi német belügyminiszter is megmondta, hogy piacot garantál a nyugati cégeknek és a pénzek zöme visszaáramlik nyugatra?”. Ha a Lengyelországgal kapcsolatos cikkre gondolsz, hogyan is áramlik vissza a pénz nyugatra? Adnak pénzt, a lengyelek munkagépeket vesztek a németektől, tehát visszamegy a pénz. Az nem zavarja meg a kis agyadat, hogy közben a munkagépek Lengyelországban dolgoznak, lengyel tulajdonban? „a legjobb lenne már a határon eltüzelni”, és utána a pénz hamujával szántani. Ja. Ezt már sokszor leírtam, de úgy látszik, nem elégszer. Kapsz valakitől tíz millát. Megveszed belőle az éppen hirdetett balatoni nyaralóját. Visszamegy a pénz hozzá, tehát te nem kaptál semmit? Csak úgy „lett” egy nyaralód? Mert amiről beszélsz, az ugyanez. És ezt komolyan is gondolod? Na, mindegy.

Larry Silverstein 2018.03.17. 16:36:19

@élhetetlen: Stimmt csak a gépek nem kerülnek lengyel tulajdonba, az EU "támogatás" 90%-a a multiknak megy, akik a régióban leginkább németek.

elvagyok 2018.03.17. 16:42:54

@megamovieboy:

Nem akarlak elkeseríteni, de a mostani fellendülés döntően a 2008-as válságot követően indított pénznyomdának (FED/ECB/BOE/BOJ) köszönhető - több ezer milliárd dollárt nyomtattak / nyomtatnak a mai napig -, ami GLOBÁLIS szinten nyomta le a kamatokat s (ezért vált finanszírozhatóvá pl. Görögország is, s már ők is piaci forrásokat is be tudtak vonni) az ÍGY elérhetővé vált olcsó hitel indított egy GLOBÁLIS fellendülést, aminek hajójára szerencsére mi is felkapaszkodtunk. Ez húzza a magyar gazdaságot, döntően a multiknak köszönhetően, ugyanis , mint már írtam, jelen pillanatban legalábbis, az ő termelésük adja az export döntő hányadát, sajnos...

"A legutóbbi jenes kötvénykibocsátás 0.37% kamattal szinte nullázza az államadósságot" - ne haragudj, de ez egész egyszerűen butaság, 70% környékén van a GDP arányos államadósság a mai napig

Ne haragudj, de szerintem hagyjuk ezt az egészet, nagyon látszik, mennyire nem ismered sem a gazdaságot, sem a pénzügyeket...

Larry Silverstein 2018.03.17. 16:48:50

@elvagyok: 2008ig sokkal nagyobb konjunktúra volt, mint most.

Pl. 2007ben a szlovák GDP 10%kal nőtt, ma meg 4%kal.

A magyar 2007ben kevesebb mint 1%kal nőtt, ma meg 4%kal.

SOHA TÖBBET MOCSKOS LIBBANT ELQRÓ RABLÓBANDÁT!

élhetetlen 2018.03.17. 16:51:04

@megamovieboy: „Európa keleti része 30 év alatt nem jutott közelebb a nyugathoz. Ennyit ér a nyugati 'segítség'.”. Te tényleg hülye vagy? Nézzük kicsiben, hátha úgy érted. Kapsz annyi támogatást, amiből összehozhatnál, csak egy ötlet, egy nagy üvegházat, ahol termelhetnél, meg egy kis sterilizálót, csomagolót, amiből megélhetnél, de te elkocsmázod, amit kaptál. Erről az tehet, aki a pénzt adta? Neked semmi közöd hozzá? Jól kitoltak veled? Komolyan?

elvagyok 2018.03.17. 16:53:54

@megamovieboy:

"e a gazdasági adatok azt mutatják, ők az egyetlenek, akik tudják mit csinálnak. "

A mostani fellendülés döntően a 2008-ban kezdődött pénzjegynyomdának köszönhető (FED/ECB/BOI/BOJ), amelynek eredményeként GLOBÁLISAN lenyomták a kamatokat, így vált finanszírozhatóvá pl. Görögország is. Az alacsony kamatok olcsóvá tették a hiteleket s így egy globális fellendülés kezdődött, amelynek hajójára mi is felszálltunk, szerencsére, s ez húzza a gazdaságot. A mi növekedésünk részben az EU-s forrásoknak, részben a nemzetközi piacra termelő multiknak köszönhető, ha tetszik, ha nem, ebben kellene változtatni...

" A legutóbbi jenes kötvénykibocsátás 0.37% kamattal szinte nullázza az államadósságot,"

Ne haragudj, de ez ostobaság, az államadósság ma is 70% környékén van...

"A pénzek ittartása, befektetések a régióban stb." Az előbb arról beszéltél, hogy a lengyelekhez hasonlóan kiviszik innen a tőkét, azaz mi vesztesek vagyunk. Akkor most MI VAN??? :-)))

Ne haragudj, de látszik, hogy mennyire nem értesz ahhoz, amiről írsz...

elvagyok 2018.03.17. 16:54:45

bocsánat a duplázásért...

elvagyok 2018.03.17. 16:59:07

@élhetetlen: Vagy nem tudja megérteni, vagy nem akarja, ő biztos tudja... :-))

élhetetlen 2018.03.17. 17:12:39

@nemecsekerno_007: Kikerülhetetlen vagy, hinted az igét. „téged milyen formában akadályoz a hétköznapi boldogulásodban, hogy melyik fideszes milyen vagyont halmoz fel?”. Engem semmilyenben, de el tudom képzelni annak a gazdának a helyzetét, aki ott maradt ötszáz birkával, mert valakinek kellett a föld, és a föld alapú támogatás. Vagy az a trafikos, aki eléldegélt a bevételéből, amit egy tollvonással elvettek. „Mert ugye mindenkinek magának kéne a boldogulást keresni”. Az, keresed, megtalálod, berendezkedsz, értesz is hozzá, meg is élsz belőle, aztán huss! Egyszer már kérdeztem, hogy ezzel a világos helyzetlátásoddal, és a nyuggerek elleni küzdelmeddel kapcsolatban, hogy hány éves is vagy. Nem válaszoltál, pedig csak kíváncsi vagyok.

Larry Silverstein 2018.03.17. 17:15:31

@elvagyok: világosan mutatja a grafikon a balliberális elqrást

Larry Silverstein 2018.03.17. 17:18:43

@élhetetlen: idefigyelj te bohóc

földet ne vettek el senkitől

trafikot se vettek el senkitől

Úgyhogy, lehetőleg ne kábítsd magad ballipsi propagandával. A földbérlet már csak olyan hogy határozott időre kötik a dohánykereskedés joga meg az államé, senki másé nem volt soha. Mellesleg azóta normális trafikok vannak nem olyan fekvehányó budik mint korábban.

élhetetlen 2018.03.17. 17:27:54

@megamovieboy: Hát ilyen nincs. „Amíg nem lesz itt az országban elegendő pénz, amit nekünk kell itt tartanunk, mert a nyugat nem fogja ajándékba adni, addig nem lesz itt high-tech vállalalat„. De most komolyan. A fél országot felvásárló Lőrinc, és még 10-15 társa, az „itt tartott” pénzből, ami az övék, hány olyan high-tech vállalatot alapított, amire építeni lehet az ország jövőjét. (a Széles Gábor kikapcsolja a gravitációt, az nem ér). Mert az, hogy fél megyéket, meg fél Balatont vásárol fel, és a haszonból külföldi focicsapatot vesz, abból nem él meg még a szállodájában dolgozó takarító sem, nemhogy az ország. Mit látsz, amit én nem, mint jövőkép?

Larry Silverstein 2018.03.17. 17:36:00

@élhetetlen: S máris megugrott 2010 óta a nettó átlagbér jó 60%-kal 2010 óta. Az egészségügyben, oktatásban duplázódtak a bérek 8 év alatt.

Most azonnal megszavazom a köv. 8 évet Orbánnak, ha a köv. 8 évre is ez a program /nincs is pogram jájájáj/

elvagyok 2018.03.17. 17:52:04

@Larry Silverstein:

"S máris megugrott 2010 óta a nettó átlagbér jó 60%-kal 2010 óta. "

Ez önmagában semmit nem mond, mert egyrészt a reálbér számít, másrészt módszertanilag is hibás az átlagbér vizsgálata, mert igen jelentős mértékben elfedi a különbségeket - és akkor még nem is beszéltünk a vásárlóerő-paritásról, amiben bizony nemzetközi összehasonlításban elég pocsékul állunk, az elmúlt 8 év ide, vagy elmúlt 8 év oda...

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_qli001.html

élhetetlen 2018.03.17. 17:52:09

@Larry Silverstein: „idefigyelj te bohóc”. Hát, bohócnak lenni még mindig jobb, mint akkora seggfejnek lenni, mint te vagy. „földet ne vettek el senkitől”. Így van, csak a bérleti jog megvonásával a már megteremtett megélhetését, de te kicsire nem adsz. „Mellesleg azóta normális trafikok vannak nem olyan fekvehányó budik mint korábban.”. Hát nem tudom milyen fekvehányó trafikokba jártál anno, ez a magánügyed, sajnálom a nyomorúságos előéletedet. Én itt a Karinthy, Budafoki sarkán levő kulturált újságos és dohányárushoz jártam, aki feladta, átvette valaki, aki megpróbált az újság mellett még előre csomagolt szendvicset is árulni, de az sem ment, hát most nincs újságos sem, de te ettől biztosan jobban érzed magad. Feltéve, hogy öt trafikot üzemeltetsz, és „ezért” érted meg, hogy ez milyen jó. És biztosan jó érzéssel töltött el, hogy a tinik nem láthatják a dohányárut, és nem zavart, hogy az utcáról törvényesen láthatatlanná tett boltokban gyilkosság, rablás történt. Mindent a szent cél érdekében. De mi is az, ha adott tisztességes emberek élete nem számít?

vakablak 2018.03.17. 17:58:12

Szerintem tévedés a posztíró konklúziója Orbán hivatkozott mondatával kapcsolatban. Orbán kétségtelenül egy basa, mi több, egyszemélyű diktátor, egy pártállam kiépítője és fenntartója, sőt, ahogy én látom, a magyar történelem legkárosabb alakja, de úgy vélem, hogy az általa elmondott fenyegetés nem általánosan vonatkozik mindenkire, aki vele nem ért egyet, hanem egészen specifikusan Simicskára és köreire értette.

Azon nincs mit csodálkozni, hogy ellenünk, a vele és hatalmi törekvéseivel egyet nem értőkkel szemben hadat visel 1998 óta – ennyit még ahhoz, hogy a poszter szerint Orbán első kormánya lett volna a legjobb a rendszerváltás óta. Lófaszt, mama, de lépjünk túl ezen, a vélemény szabad.

Ebben nincs és nem is lesz változás, tovább fogja folytatni harcát a rendszerén kívül állókkal, különösen a civilekkel és az ellenzékkel szemben, de ebben semmi új nincs, és a kérdéses mondata sem erről szól. Ami neki különösen fáj most, az Simicska és médiájának akciózása, ami miatt a Fidesz pozíciókat veszít, és talán a 2/3 is meghiúsul. Gyakorlatilag a vele való leszámolást jelentette be előre. Neki ugyebár szabad, ő itt a király.

élhetetlen 2018.03.17. 18:01:56

@Larry Silverstein: Na, jó, most befejeztem, kaptál egy kis sikerélményt, szóba álltam veled. Azt, hogy az egészségügyben, az oktatásban mennyi pótlékot vettek el, és mennyivel nőtt a kötelező teljesítés, hogy a hatalmas emeléssel szarabb legyen az órabérük, mint volt, ezt neked nem szándékozom elmagyarázni, mert úgy sem értenéd. Na, Pá!

elvagyok 2018.03.17. 18:02:27

@élhetetlen:

Most lehetne felhozni Kishantos esetét, ahol tönkretették a biogazdaságot, s tudomásom szerint bíróság mondta ki, hogy jogszerűtlen volt a földbérlet felmondása... Hány ilyen eset lehet még...

A dohányáru értékesítési licenszének pályáztatása is érdekes történet, mert korábban ilyenről nem tudok, de mindegy is...

De mindegy jó ez így, mindenkinek más tetszik, nem vagyunk egyformák... :-)))

élhetetlen 2018.03.17. 18:26:47

@elvagyok: Nehéz ez, nem vagyok érintett sem föld, sem trafik ügyben, sőt már szinte semmiben sem, csak felháborítanak bizonyos dolgok. Igen Kishantos. Visszafordíthatatlan. Én meg hülye vagyok, mert azt még benyeltem, hogy adott céget, ahol öt évig azért nem kaptunk év végi jutalékot, mert új, nagy számítógépet vettünk, amiből azt hittük megélünk, aztán privatizáció, feldarabolták, és jó helyen levő embereknek lett cége. De, mikor kisembereket csinálnak ki pár nagy kedvéért, akkor itt seggenülve kikattanok. És nem tetszik a CSOK, mert csak az tudja felhasználni, akinek már van húsz millája, ahhoz kap még 10 + 10-et. Az a kezdő, mondjuk az egyetem után összeházasodó tanár pár, akinek nincs, az még egy olcsó bérlakást sem kap, hogy tudjon gyűjteni. Akkor sem, ha szeretnének három gyereket, és normálisan nevelnék fel őket. A megmentettük a devizahiteleseket, igen, akinek volt annyi kp-ja, mint a tartozása, az kapott frankonként 70 ft-t. A többi, nem számít. Ócsa, jó üzlet volt az építőnek. „De mindegy jó ez így, mindenkinek más tetszik”. Hát nem, az élet nem ízlés, és divat kérdése. Kéne egy kis biztonság is, és mindenkinek.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 18:39:20

@élhetetlen: Ezek a magyar szemmel felfoghatatlanul nagy pénzek a régióban számítanak esetleg jelentősnek, de egy high-tech alapkutatáshoz mmár édeskevés lenne. Viszont arra, hogy a turizmusból ne külföldiek szedjék meg magukat, ahhoz elegendőek.

elvagyok 2018.03.17. 18:42:54

@élhetetlen:

Jó meglátások... :-)

Tetszik-nem tetszik, nem vagyunk egyformák, a mások hülyesége miatt én nem fogom felbosszantani magam.. :-)))

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 18:46:01

@elvagyok: Az, hogy az hitel kamatát szinte nulláig levitték, az hatalmas nyereség az államnak. Az ezen megtakarított pénzt be tudja fektetni máshova, ahol nagyobb hasznot termel, mint amennyi adósságszolgálatra megy.
Amikor azt mondom, hogy jól mennek a dolgok akkor a régiót veszem alapul, ahol nekünk a legnegyobb az eladósodottságunk. Ez független a világpiactól, mert a helyi környezethez viszonyítok.
Szerintem te nem vagy képben és ezért kell alapvető dolgokat magyaráznom neked.

Moin Moin 2018.03.17. 19:00:07

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hogy Orbán miért veszett 2002-ben, azt inkább ne firtassuk, jó?!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

elvagyok 2018.03.17. 19:01:29

"Az, hogy az hitel kamatát szinte nulláig levitték, az hatalmas nyereség az államnak."

Tényleg? Nem viccelsz? És ezzel most hol mondtál nekem ellent??? :-)))) Én arról beszéltem, hogy ezt minek köszönhetően tudták megtenni!! :-))) Gratula!

Az állam pedig nem cég, hogy befektessen, van némi fogalomzavarod... :-)))

" Ez független a világpiactól, mert a helyi környezethez viszonyítok."

Hát igen, újfent kiderült, hogy fogalmad sincs, miről beszélsz, hadoválsz összefüggéstelen össze-vissza... :-)))) Az eladósodottságuknak pedig semmi köze a gazdaság teljesítményéhez, már csak azért sem, mert magad (is) mondod, hogy jól megy a finanszírozás... :-)) De azért köszi a segítséget! :-))))

Élhetetlenhez sem akármekkora hülyeségeket írtál, de majd válaszol, ha van kedve...

elvagyok 2018.03.17. 19:07:49

@megamovieboy:
Arról már nem is beszélve, hogy kb. két éve megdöntötték azt a közgazdászok körében hosszú évekig élt paradigmát, miszerint a GDP 90%-át meghaladó mértékű adósság összefüggést mutat - kedvezőtlen hatással van - az ország gazdasági teljesítményére. Sajnos kiderült, hogy az állítást alátámasztó Excel táblában képlethiba volt és egyéb módszertani problémák is felmerültek, de gondolom neked ezzel semmi újat nem mondtam... :-)

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.17. 19:18:45

@elvagyok: Ez biztos hatalmas meglepetés, miután a japán államnak már régóta ennél jóval nagyobb hitele van. Számít az adósság mértéke a gdp-hez képest, de az is mennyiből lehet törleszteni, külső, vagy belső tartozás-e, valamint a gdp hogyan változik. Mindenesetre a krónikus külső eladósodottság, főleg, ha adott pénzügyi csoport felé irányul, nem számít jó ómennek. Ellenben ha lakossági, az megnyugtatóbb, főleg ha hazai, vagy nagyon kedvezményes a hitel.

elvagyok 2018.03.17. 19:29:15

@megamovieboy:

A japán példa pont "kiváló" volt, ugyanis ott 20 évig stagnált a gazdaság... :-)))
Ez sem jött be újfent... :-))

Sajnos csak nagy általánosságban igaz, amit írsz, mert elsősorban az adósság összetétele számít (valuta és kamatláb) és ilyen szempontból mindegy, hogy Gizi néninek vagy Jürgennek tartozol.

Bocsánat, nem mindegy: válság esetén Jürgen biztosan ki lesz fizetve, TE viszont már nem biztos, majd kapsz egy szép levelet, hogy a kifizetési határidőt kitolták, tudod, mint a Békekölcsön... :-)))
Az utolsó mondatod megint zavaros, hagyjuk...

élhetetlen 2018.03.17. 21:06:00

@megamovieboy: „de egy high-tech alapkutatáshoz mmár édeskevés lenne.„ Na, most nem lesz elég itt tartandó pénzünk, amiből lehetne valamit kezdeni. Akkor mire jó, hogy az itt tartott pénzünk Mészárosé, aki képes olyat mondani, (nem keresem elő), hogy hát a Viktor mondta, hogy van ott egy eladó húsüzem, nézzem meg, vegyem meg. Ez az ember azért nem egy Széchenyi, akit majd felvirágoztatja az országot. És most mindegy, hogy a turizmus vagy más. Idejött egy multi, befektetett annyit a leendő haszon reményében, hogy pár év alatt megszűnt a tíz évet várok a telefonra. Most még a kukák számlázási díját is elvették a területektől, függetlenül attól, hogy külföldi volt-e, vagy önkormányzati, nyilván nagyon gazdaságos lesz a számlázási vízfej, mert nonprofit, senki nem visz semmi profitot sehova, csak az adónkból fizetjük a fenntartásukat, és egy év után sem képesek felvenni a csoportos beszedés nevű kihívást, és még tavalyi számlám is van, mert azt még sárga csekken sem tudták kiküldeni. Azt az egyszerű tényt kéne figyelembe venni, hogy ha idejön egy multi, akkor az igen, kiviendő profitot akar termelni, de van annyi esze, hogy, ha jövőre is profitot akar, akkor befektet, és szolgáltat, hogy jövőre is legyen profit. Te ezt, úgy tűnik nem érted. Ha a turizmusból Mészáros szedi meg magát, és vesz belőle külföldi focicsapatot, az a megoldás. Mert Mészáros magyar! Jó, befejeztem, ez reménytelen.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.18. 08:41:29

@Moin Moin:

Pedig nyilvánvaló miért: liberalizmusban igyekezett vetélkedni.
süti beállítások módosítása