Morcos kávé

A migránsok máshol szeretnének élni. Magyarországon is sokan vannak így ezzel.

2018. február 02. - Kávésember

Orbán Viktor hagyományos pénteki rádióinterjújában túl sok újdonságot nem hallhattunk, ismét a szokásos mantrákból kaptunk egy csokorra valót, melyek középpontjában a "migráns" és Soros" szavak álltak. Az emlékezetes Altusz-riport óta finomodott az álláspont, miután a helyettes államtitkár egyetlen mondata egy csapásra romba döntötte a 3 éve tartó és közel 70 milliárd forintból finanszírozott gyűlöletkampányt, most már tudjuk hogy kétféle bevándorló van. Van aki illedelmesen kopog, őt onnantól menekültnek vagy oltalmazottnak nevezzük, és az eddigi Fidesz-kommunikációval gyökeresen szembehelyezkedve őket nem csak befogadjuk, de lakhatási támogatást nyújtunk, segélyt és zsebpénzt adunk, sőt ösztönözzük őket a magyar állampolgárság megszerzésére. Az elmúlt két hétben oda-vissza hatvanszor megjárta a magyar médiát ennek a kérdéskörnek az összes lehetséges variációja, mindenki levonhatta magának a következtetéseket.

A mostani beszélgetésben volt a miniszterelnöknek (majdnem felcseréltem a szókapcsolatban a "volt" és az "a" szavakat, azt hiszem ez ilyen freudi dolog lehet) egy elejtett félmondata, miszerint: "egyes részein a világnak tízmilliószám gondolják azt az emberek, hogy máshol szeretnének élni". Ez teljes mértékben igaz. De nem csak a nagyvilágban gondolják így, hanem bizony Magyarországon is.

A kormány "hivatalos" számaival ellentétben a külföldön élő magyarok száma mára megközelíti az egymillió főt, ami az ország lakosságának mintegy 10 %-a. És a legnagyobb baj, hogy jelen pillanatban legalább ugyanennyi, de egyes felmérések szerint még több embert foglalkoztat a gondolat, hogy az országhatáron kívül próbáljon szerencsét. Még inkább rontja az összképet, hogy azok, akik ezt a lépést tervezik leginkább a társadalom leginkább hasznos tagjai közül kerülnek ki: a diplomások, a szakmunkások, a fiatal értelmiségiek, az idegen nyelvet beszélők érintettek leginkább a kérdésben. A kormány pedig elbagatellizálja a problémát, sőt egyenesen ösztönzi őket a határ átlépésére, igen súlyos demográfiai és gazdasági csapdahelyzetbe sodorva ezzel az országot. Nem csoda, hogy az iparunk az alacsony hozzáadott értékkel bíró ágazatokra épül, mezőgazdaságunk minden szakmaiságot nélkülöz, a szolgáltatószektor haldoklik. A megalázóan alacsony bérek, a munkaerőpiac torzulása, a lakhatási gondok, az oktatásban és egészségügyben tapasztalható áldatlan állapotok mind okai és következményei ennek a folyamatnak, a kormány pedig immúnis a kialakult helyzetre, sőt mindinkább aláássa a gondok kezelésére tett erőfeszítéseket és javaslatokat.

Az a fullasztó légkör, ami a Fidesz által gőzerővel épített neokommunista diktatúra következtében a magyar közéletet jellemzi egyre kevesebbek számára elviselhető. A narancsbirodalmon kívüli sajtó napi szintű vegzálása, az ellenzéki politikusok munkájának ellehetetlenítése ismerős lehet a történelemből: minden önkényuralmi rendszer kezdeti lépései ezek. Semmi meglepő nincs abban hogy az emberek menekülnek ebből a posványból, de a kormányt nem érdekli: amíg van mit ellopni addig nincs baj. Fejlődésről beszélnek az innovatív beruházások teljes hiánya mellett, gyarapodásról beszélnek az Európai Unió egyik legalacsonyabb átlagfizetése és a környező országoktól való leszakadásunk mellett, versenyképes munkaerőről beszélnek miközben összeszerelő csarnokká és közmunkások Mekkájává vált az ország, szociális védőhálóról beszélnek miközben 900.000 ember felett lebeg Damoklész kardjaként a kilakoltatás réme. És csodálkoznak hogy fogy a magyar?

Szóval ha migrációt és elvándorlást emlegetünk ildomos lenne körülnézni a saját házunk táján is.

A bejegyzés trackback címe:

https://morcoskave.blog.hu/api/trackback/id/tr3713626618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.02. 12:00:13

Miért gond, hogy emberek elmennek világot látni? Hogy következik ebből iszlamisták korlátlan beömlesztése az országba?

A többi lejárt ballib lemez, ezzel nem lesz eredményetek áprilisban...

Sexual Harassment Panda 2018.02.03. 12:30:08

A bloggernek bizonyára megdöbbentő lesz, de Magyarország tagja az Eu-nak.

Sexual Harassment Panda 2018.02.03. 12:32:03

"külföldön élő magyarok száma mára megközelíti az egymillió főt, "
Ez pontosan miből is derül ki?

Visceroid 2018.02.03. 12:44:51

@Sexual Harassment Panda: "külföldön élő magyarok száma mára megközelíti az egymillió főt, "

Lesz az húszmillió is!

DFK 2018.02.03. 12:49:47

@Sexual Harassment Panda: már több mint tízmillóan menekültek el az országból. ☺

BiG74 Bodri 2018.02.03. 13:00:13

Nesze kávésember, feladtad a magaslabdát!

Eino81 2018.02.03. 13:22:02

Meglepődnétek, ha azt mondanám, rengeteg olyan service desk van, ahol a magyar felhasználókat külföldről szolgálják ki, magyarul?... Azaz nem haza adózik a cég. És a munka is kint van, nem odahaza...

Nincs közöttünk csicska 2018.02.03. 13:28:51

@Sexual Harassment Panda: hülye blogász szerint a 3 millió határon túli magyar nem is magyar

Nincs közöttünk csicska 2018.02.03. 13:30:30

@Eino81: miért lepődnénk meg? Az SD biznisz ilyen, és kapaszkodj meg olyan SD is van ami Magyarországról szolgál ki külföldi felhasználókat.

Nincs közöttünk csicska 2018.02.03. 13:34:02

@Eino81: Pl. a magyar AppleCare Prágából szolgáltat, de pl. szlovák nyelvü AC nincs, lengyel sincs. Prága az orosz-cseh-magyar piacot intézi.

2018.02.03. 13:49:12

Szerintem, Orbán Viktornak kellene máshol élnie, például a Marson (az összes fanatikus hívével együtt). Egyetlen probléma van ezzel, hogy sokba kerülne, bár az emberiség és a nagyhatalmak szívesen kifizetnék az odautazás árát. Óriási lehetőség lenne a nagy dakota vezér számára, hogy sikeres honfoglalás után magyar területté nyilváníthatná a vörös bolygót (amely ezek után csak zöld lehetne), természetesen a marslakók kétharmados támogatásával.

2018.02.03. 13:53:39

@Nincs közöttünk csicska: "hülye blogász szerint a 3 millió határon túli magyar nem is magyar"

Milyen "határon túli" magyar, seggfej? A határon túl már nincs Magyarország, baromarcú.

BaitHrunner 2018.02.03. 14:21:10

@kutyás majmok népe:
Nem is azt írta, hogy "határon túli Magyarország", te baromarcú...

kunzoo 2018.02.03. 14:59:25

Tehát ha a magyar munkavállaló élve alapjogával Az EU más tagállamában munkát vállal akkor abból miért is következne hogy ideengedénk egy rakat igazhitűt?

ételizésítő 2018.02.03. 15:05:17

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Miért baj az, hogy az iszlamisták is szeretnének világot látni?

rallus 2018.02.03. 15:31:45

"Háromszázezerre tehető azon magyarok száma, akik külföldön dolgoznak, közülük nagyjából 72 ezren a határ menti területeken élnek, és főként Ausztriában vállalnak munkát. Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium tanácsadója azt mondta: arányaiban a környező országokhoz képest alacsony a külföldön dolgozó magyarok száma"
Azt meg mindenki megnézheti a guglin, hogy mikor szakadtunk le a környező államoktól és mi a helyzet most...

Eino81 2018.02.03. 16:15:00

@Nincs közöttünk csicska: Igen, ezt pontosan tudom, mert a barátnőm is ott dolgozott :)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.03. 16:34:01

@ételizésítő:

Ezzel semmi baj. De mi meg nem vagyunk kötelesek e vágyukat kielégíteni.

Scott Tenorman Must Die 2018.02.03. 16:40:48

@kutyás majmok népe: sajnálom, h a kiskorodban történt kutya általi megerőszakolásod miatt ilyen hülye vagy.
süti beállítások módosítása