Morcos kávé

Petőfi és Deák

2017. december 09. - Kávésember

Petőfi Sándor nagyszerű ember, igaz hazafi. A Nemzeti dalt szavaló forradalmi hevületben égő fiatalember képe örökké beleégett a nemzet szívébe. Deák Ferenc nagyszerű ember, igaz hazafi. Alapos, nyugodt, előremutató politikája indította útjára Magyarországot évtizedeken át tartó sötét korszakából a felemelkedés felé.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt pár évvel ezelőtt ez a két út állt: maradjanak forrófejű ifjú titánok vagy lépjenek egy megfontoltabb, a józan észen alapuló ösvényre.

 Az utóbbi mellett döntöttek, melynek akkor és azóta is egy az üzenete: készen állunk. Készen állunk a kormányzásra, készen állunk olyan elvek mentén síkra szállni Magyarországért és minden magyar emberért határainkon innen és túl, melyek mindenki érdekeit szem előtt tartják és a nemzetre mint egységre tekintenek. Ez a néppártosodásnak nevezett folyamat elindítása fektette le annak az alapjait, hogy mára az a tucatnyi egyetemista által megálmodott eszmeiség a legütőképesebb ellenzéki párt hitvallásává vált.       

A napokban jött a hír: a Jobbik a választások után ha úgy alakulnak a végső számok együttműködne és kormányt alakítana az LMP-vel. A hangsúly itt a választások utánon van. Aki úgy indul neki egy versenynek hogy az ezüst is szépen csillog eleve vesztett, a Jobbiknak is a győzelem lebeg a szeme előtt, számtalanszor kijelentették hogy nem lesz választási együttműködés, mind a 106 egyéni választókerületben megmérettetik magukat a képviselőjelöltek. Viszont óriási a társadalmi felelőssége mind a két pártnak, mert ha ketten együtt le tudnák győzni ezt az aljas rablóbandát, lehetőségük lenne megállítani a NER ámokfutását és büszkeségből nem teszik meg azzal pontosan azt tennék amit most az MSZP: asszisztálnának az ország kirablásához. 

Ez az elveik feladását jelentené? Távolról sem. Épp ellenkezőleg: ezzel egy olyan súlyt raktak a saját vállukra amit csak egy, a saját elgondolásaiban biztos és az elképzeléseikben töretlenül hívő szervezet képes felvállalni. Vessünk egy pillantást az Alapító Nyilatkozatra melyek voltak a párt megalakulásakor az irányelvek: a népesség csoportjai között húzódó igazságtalanságok megszüntetése, köz- és jogbiztonság, a rendszerváltás befejezése, nemzeti értékeink védelme és a magyar emberek egészének képviselete. Mind-mind sarkalatos pontjai a mai programnak. Hogy a másfél évtized alatt változott a retorika? Igaz. Néhány dologban finomodott a gondolkodásmód? Az is igaz. Sőt, nem hogy igaz, szükségszerű, hiszen egy újszülött politikai formációból váltak Magyarország vezető kormányváltó erejévé, és még egy nagyon fontos dolog: eközben a világ és a magyar közhangulat is hatalmasat fordult, és erre egyedül a Jobbik tudott megfelelően és érdemben reagálni. A közvélemény-kutatási adatok torz képén átlépve biztosak lehetünk benne hogy nagyon sok ember értette meg az üzenetet, számos jele van a párt egyre növekvő elfogadottságának és egyre többen állnak be mögé.

Sokan mondják hogy Vona Gábor elvette a Jobbik lelkét. Lehet. Viszont adott neki egy másikat, egy tudatos, megfontolt, kormányképes lelket. De nem is elvette, inkább átformálta, hiszen a párt alapvető célkitűzései 14 év óta változatlanok. Vannak témák melyek kissé háttérbe szorultak, mások nagyobb hangsúlyt kapnak, ennek az oka pedig nem más, hogy nagyobb a tét mint volt 2006-ban, nagyobb mint eddig bármikor. A 11 évvel ezelőtti új Pesti Srácok méltó örökösei voltak Pongrátz Gergely és Murányi Levente generációjának, de mára az ország eljutott odáig hogy ez sem elég. Egy hirtelen fellobbanó láng helyett, mely legyen bármilyen fénylő és gyönyörű hosszan égő, stabil és erős tűzre van szükség. A magyar társadalomnak, de magának a Jobbiknak is be kell látnia hogy ez a szilárd alapokon nyugvó, minden magyar ember jólétét szem előtt tartó valódi rendszerváltás csak a jelenlegi irány folytatása végén jöhet el. 

Petőfi Sándor nagyszerű ember, igaz hazafi. De a hazának most Deák Ferencekre van szüksége.

A bejegyzés trackback címe:

https://morcoskave.blog.hu/api/trackback/id/tr9113465133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

consul 2017.12.09. 14:05:09

Voner János, Kulcsár Gergely, Mirkóczki Ádám, Szilágyi György, Sneider Tamás, Z. Kárpát Dániel
Csak néhány vállalhatatlan név a Jobbik frakcióból.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.09. 14:19:56

A közös a 2 pártban, hogy mindkettő antiberális.

Viszont ma már a Jobbik nem önálló, száz szálon függ Sorostól. Programja naponta változik, nem vehető komolyan.

midnightcoder2 2017.12.09. 14:29:01

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A Jobbik amint Sorostól függ, ez elég érdekesen hangzik.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2017.12.09. 15:33:26

Ezerszer inkább ezek mint megint a fidesz....
Már csak az egyensúly végett, hisz ha minden gazugság volt akkor mindkettő egyszerre szűnik meg.
Mszp szdsz fidesz után már csak ez a 2 a szóba jöhető.
És ne feledjük a fidesz a Jobbik kottájából él 8 éve...

dare 2017.12.09. 16:17:49

@consul: Csak nem tesznek tán olyat, hogy döglött állatok tetemére ráfirkált üzeneteket, nevetős szmájlikkal lájkolgassanak és véleményezzenek .
Pl: ő volt a Kövér(ebb).

guvat 2017.12.09. 16:21:01

A baloldal a humanizmusa és racionalitása miatt szerethető! Annak idején ők ölelték keblükre a sorsüldözött nyilasokat, most meg felfedezik Vonában Deákot...
Mindent a hatalomért!

dare 2017.12.09. 16:28:17

@guvat: A Fidesz a humanizmusa és a racinalitása miatt szerethető.
Van amikor cukiskodó buzinak láttatják Vonát, és van amikor fasiszta diktátornak.
Csak tudnám mit csinálnának akkor, ha tényleg az utóbbi lenne?

Brix 2017.12.09. 17:58:05

Ha meg akarják verni Orbánt, akkor közös jelölteket kell állítani az egyéni körzetekben. Még így sem lesz könnyű dolog, hiszen most a migáció ügye tematizálja a politikát...
Újj témákat már nehéz behozni a választásokig, de az inaktív szavazókat jól célzott kommunikációval meg lehet szólítani...Az emberek a tervekre , és a pozitív gondolatokra nem annyira idulnak be, mintha felébresztenék a gyűlöletet a rendszer haszonélvezői ellen...
Szerintem a Fidesz most óriási öngólt lőtt, hogy elkezdte ellehetetleníteni a többi parlamenti párt működését...
süti beállítások módosítása