Morcos kávé

Maffiakormányunk van

2017. április 25. - Kávésember

A XIX. századi Olaszországban elkezdődött valami. Néhány bűnöző úgy gondolta ha összefognak, gyümölcsözőbb lesz a tevékenységük....és hipp-hopp, így lett a maffia.


Azóta is töretlen népszerűségnek örvend a koncepció, máig sok-sok országban sok-sok követője akad a sémának, viszont azt nem tudom, sikerült-e bárhol is olyan tökélyre fejleszteni, mint Magyarországon.
Egy kézben a döntéshozó és végrehajtó hatalom, a közigazgatás, a gazdaság, a politika és a társadalom következmények és felelősségre vonás nélkül. Az Alfa és az Omega. A tökéletes bűntény.


A szervezet élén áll Don Viktor, mindennek ura. Ő az egyszemélyes hatalom, a bíró, a látnok, minden tudás ismerője. Közvetve vagy közvetlenül neki felel mindenki, minden szál az ő kezében fut össze, minden pénzből jut neki egy rész. Hatalma korlátlan. Vagyonának mértékét senki sem ismeri, befolyását sokszor alvezérei és strómanjai révén érvényesíti, igyekszik a háttérből irányítani. (Példa: "A Viktor engedi/nem engedi.")


Alatta vannak az Alvezérek. Részt vesznek az irányításban, és bár mindig a Don mondja ki az utolsó szót viszonylagos szabadságot élveznek. Mindegyiknek megvan az előre leosztott saját területe, melyért felel (szerencsejáték, média, stb.), ezen belül nagyrészt szabadon tevékenykedhetnek. Ők kapják a legzsírosabb megbízásokat, gyűjtik és elosztják a pénzt. Csak a Donnak felelnek. (Példa: letelepedési kötvények, kaszinóbiznisz, médiabirodalom)


Következnek a Vezetők. Ők is viszonylag függetlenek, de nem engedik őket a nagy tűz közelébe, viszont elég nagy összegeket szakítanak ahhoz hogy maximálisan hűek legyenek a szövetséghez. Feladatuk igen fontos, ők tartják a kapcsolatot a Tagokkal, akik a rendszer tömegét alkotják, épp ezért arányait tekintve ők a leginkább haszonélvezői a korrupciónak. (Példa: trafikmutyi, hivatalvezetők)


Legalul vannak a Tagok. Tulajdonképpen a Tagok cipelik a hátukon az egész rendszert állami alkalmazottként, vagy állami megbízásokat teljesítő kisvállalkozóként. Számuk igen nagy, gondoljunk csak a Magyarországon tapasztalható brutális méretű bürokráciára, illetve a vállalatokra akik ezt kiszolgálják, hisz manapság egy golyóstollat sem szabad vennie az irodába az anyagbeszerzőnek csak Fidesz-közeli vállalkozótól. Sokszor nem hisznek az egészben, sőt ellene vannak, de a hatalom által megfélemlítve nem sok választásuk van - elveszted a munkahelyed, felmondják a hiteled, visszavonjuk a veled kötött szerződést, stb. Őket inkább áldozatnak mint haszonélvezőnek tekinthetjük, bár sokan kedvelik a helyzetet, motivációként hat rájuk az, hogy hátha egyszer feljebb léphetnek a ranglétrán és Vezető válhat belőlük.. (Példa: állami média alkalmazottjai, közhivatalnokok)


Rendkívül kiterjedt, rengeteg embert foglalkoztató hálózat ez. Mint látjuk, a klasszikus témát követve egymásra épül, lépcsőzetes elrendezést mutat, ahol a lentebb lévők függnek a feljebbvalóiktól, ugyanakkor ez fordítva is igaz, hisz ha bukik a kishal könnyen magával ránthatja a cápát is. Épp ezért meglehetősen zárt közösség, mondhatni védszövetség, ahova bekerülni csak valamely tag ajánlásával lehet.


Csakhogy, mint minden bűnszervezet, ez is össze fog dőlni. Vagy azért, mert túl nagyra nő és saját magát fogja összeroppantani, vagy azért, mert a kizsákmányolt, megfélemlített, de többségben levő nép ráébred saját hatalmára és elsöpri. Így vagy úgy, de vége lesz.

Vége lesz...?

A bejegyzés trackback címe:

https://morcoskave.blog.hu/api/trackback/id/tr812453687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.04.25. 23:34:13

"Magyarországot a maffia irányítja "

Tevedes, meg nem sikerult a nemzetkozi Soros halozatnak atvennie az iranyitast.

Sandor Szigeti 2017.04.26. 06:13:52

Teljesen hagyományos szuper konzervatív rendszer: NEmzeti FEudal-KApitalizmus.

2017.04.26. 06:15:35

Azért nem ismerik a korrupciót, mert nem ismernek azon kívül mást.

gaston 2017.04.26. 06:59:37

...de szerencsére itt van az index és megmutatja a kijelölt utat!!!

legális 2017.04.26. 07:19:10

3nem kerek elozetrs demokratikus moderaciot, nem fogok csunyakat irni

legális 2017.04.26. 07:19:15

Azert az igen xar lenne, henem lenne 1 sz vezeto, meg masod-harmad vonalbeli iranyitok
Azt hivnak kb anarchianak, nem gondolnam, hogy arra van elore
Azt sem tartom balszerencsenek, hogy nem ballib adja a z irasban megkopkodott poziciok embereit, mert az, koncepcio nelkuli tehetsegtelenek, kintrol iranyitva veszelyesek.
Ja azt elfelejtettem, hogy akkor nem maffia lenne, hanem a legszebb demokracia

2017.04.26. 07:25:46

Nyolc év után rájöttél. Grat!
Nem mellesleg nagyon gáz ez az "előzetes moderáció", nem mondták még?

Nietzsche__ 2017.04.26. 07:48:11

Sokféle módon lehet nevezni a jelenlegi rendszert:

-nemzeti-populista kleptokrácia
-újfeudális nemzeti barokk
-hűbér-populizmus

Mindenképp egyedi Európában. A magyar lakossáf fele vagy élteti vagy eltűri ami sokat elárul a kárpát-medencei néplélek szolgai néplélekről.

kvadrillio 2017.04.26. 08:11:59

orbán a kurva anyádat ! eladtad a zsidóknak a zsolnay-t ??? ezért lelőlek !!! bazmeg ! és mi van a herendivel te geciláda ? azt is átjátszottad a zsidóknak te szemét geci-cigány-zsidó fattyúúú !!ű
Gazdaság
Újabb pofon a Zsolnayt einstandolni akaró Pécsnek
Népszava|2017. ápr 25. 12:45
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]

Fotó: Tóth Gergő
Gazdaság
0
inShare

Első fokon pert vesztett a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. ellen az a 123 dolgozó, aki tavaly júniusban rendkívüli felmondással lépett ki a pécsi cégtől.
hirdetés

Pert vesztett első fokon a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. ellen 123 volt dolgozója, akik tavaly júniusban rendkívüli felmondással léptek ki a pécsi cégtől. A Zalaegerszegi Törvényszék úgy látta, hogy a volt alkalmazottaknak nem volt meg a jogalapja az azonnali felmondásra, így a távozók egy havi bérüknek megfelelő összeget kell fizessenek a Zsolnaynak. Erről a Zrt. ügyvédje, Bodnár Imre tájékoztatta a Népszavát. Bodnár hozzátette, a mostani döntés megalapoz egy komolyabb kártérítési követelést is, hisz a kollektív felmondás következtében a gyár elvesztette dolgozóinak 80 százalékát, ezért a cég termelése leállt. Ebből százmilliós nagyságrendű kára származott a gyárnak.

A Zsolnay-gyár tavaly egy nemzetközi visszhangot kiváltó "einstandolási kísérlet" színtere volt, s ennek újabb fejleménye a mostani ítélet. A 20 éve veszteségesen működő manufaktúra részvényeinek 74,5 százalékát 2013-ban adta el a pécsi önkormányzat Bachar Najari szír származású, svájci vállalkozónak, ám a két tulajdonos viszonya hamar megromlott. A város harcot indított a cég visszaszerzéséért. A jelekből azonban arra lehetett következtetni - a város és az érintettek sosem cáfolták ez, hogy - egy kormányközeli gazdasági érdekcsoport akarta megszerezni a Zsolnayt. Ennek vélhető oka az volt, hogy az elmúlt éveket 6-800 milliós árbevétellel záró Zsolnay milliárdos megrendelésekhez juthat azokon az uniós támogatású pályázatokon, amelyeket műemlék középületek felújítására tervez kiírni a kormány. Ezek a munkák megduplázhatják-megtriplázhatják és nyereségessé tehetik a Zsolnayt.

Az cég megszerzése érdekében a város és a Zsolnayra szemet vető vállalkozók több frontos támadást indítottak, ennek egyik eleme volt, hogy a dolgozókat átcsábították a pécsi önkormányzat által létrehozott Ledina Kft.-be. A Zsolnay azonban elhárította a támadásokat: a tulajdonos kifizette a zrt. több mint félmilliáros adósságát, így a felszámolás veszélye elmúlt, a gyár pedig új alkalmazottak felvételével talpra állt, s a jelenlegi termelési-értékesítési adatok alapján elképzelhető, hogy a Zsolnaynak nyereséges éve lesz.

A mostani - igaz még nem jogerős - pernyerés is a Zsolnayt erősíti. Kérdés, hogy a volt dolgozók képesek-e megfizetni a rájuk kirótt pénzbüntetést. Korábban Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere azt ígérte, hogy kiállnak a Ledinába átlépő dolgozókért, s ebbe mindenki beleértette azt is, hogy ha elbukják a kártérítési pert, akkor az önkormányzat átvállalja a fizetést. Csakhogy ez Bodnár szerint nehezen megvalósítható, hisz milyen jogcímen költ a város közpénzt a volt zsolnayosok tartozására. Mivel a város közben eladta egy kormányközeli kapcsolatokkal rendelkező vállalkozónak a Ledinát, várható, hogy majd ő vállalja át a kártérítést. Bodnár Imre azonban ennek kapcsán megjegyezte: érthetetlen, hogy a Ledina új gazdája miért és milyen forrásból fizeti ki a később akár százmilliósra hízó kártérítést. Az is érthetetlen, miből fizeti a tulajdonos a Ledina dolgozóinak bérét immár lassan egy éve, hiszen arról nincs tudomása senkinek, hogy a Ledina üzemében érdemi termelőmunka folyna. Lapunk is megkérdezte erről a cég vezetőjét, ő azonban elzárkózott a választól. Így nem tudjuk megcáfolni Bodnárnak azt a feltevését, hogy a Ledinát a titokzatos tulajdonos tartja fenn, teljesítmény nélkül. Bodnár szerint érthetetlen, hogy ha egy vállalkozó tíz hónapon keresztül fenntart egy nem termelő, perspektivátlan céget, akkor a nyomozóhatóságok miért nem indítanak vizsgálatot a Ledina fenntartására eddig biztosított, több százmillió forint eredetének megállapítására. Bodnár arra gyanakszik, hogy azért nincs eljárás, és azért van fedezet a Ledina költségeire, mert titokzatos csatornákon keresztül mozgatott közpénzből tartják fenn a céget.

Megkérdeztük a pécsi városházát, hogy a bírósági ítélet kapcsán akarnak-e nyilatkozni arról, ki állja majd a volt Zsolnay-dolgozókra kirótt kártérítést. A város kormánypárti irányítói - a polgármesteri hivatal szóvivőjén keresztül - azt üzenték: "A pécsi önkormányzat nyilatkozni fog, amennyiben lesz közölnivalója. Egyelőre nincs."

Ungár Tamás írása a Népszavának

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 08:22:59

A "maffiakormány" szó jelentése ballibául = nem a ballibek vannak kormányon.

2017.04.26. 08:25:51

@MaxVal BircaMan HJCD: egy tetves, gerinctelen disszidens már csak tudja.

Egéridomár 2017.04.26. 08:29:22

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI: Még a te agyadnak sem sikerült átvennie az irányítást. Igaz, ahhoz agyadnak is kellene lennie...

Pop40 2017.04.26. 09:06:26

Így igaz. Mo-t egy, az élet minden területére rátelepült maffia kormányozza, fidesz néven.

diktatorikus kleptokrácia 2017.04.26. 09:34:55

legyen piros, narancs, kék vagy zöld a gatyája, ez akkor is csak egy diktatórikus kleptokrácia

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.26. 09:37:12

Ezerszer inkább a FIdeszes maffia, mint a ballib elkúró maffia, aki az országot rommá adósította, és kiárusította Soros féle hazaáruló patkányoknak !

Bikkfanfutyulo 2017.04.26. 09:56:50

Soros ideális ellenség a gyűlölködő fidesznyikeknek:
- nem fog idejönni kokikat meg sallert osztogatni,
- nem fog tiltakozni a sok zakkant agyú vádaskodására, ezek el se jutnak hozzá,
- nem kell külön zsidózni, hiszen mindenki tuggya ugye...
Nagy az isten állatkertje.

igazi hős 2017.04.26. 10:03:33

Talán az a jobbik eset, ha Orbán a csúcsvezető és nem egy báb maga is. De ha elgondolkodunk Pintér örökös belügyminiszteren...

DocBulywood 2017.04.26. 10:10:08

Ha a kígyó fejét levágják, vele pusztul az egész test.

Legalábbis a biológia szerint. Nem tudom, a biológia analógiába hozható-e azzal, ami hazánkban van.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.26. 10:25:21

@Legeslegalja: Persze, sokkal jobb, ha Putyinnak árusítja ki. Már történelmileg, ugye... te hülye fideszes.

Punxsutawney Mormota 2017.04.26. 11:03:19

@igazi hős: Ez simán túlmutat a piacos maffiózón. Nem Ő bújt az Orbán-öltönybe. :)

Punxsutawney Mormota 2017.04.26. 11:11:11

@Kávésember Kedves bloggazda! Kérlek töröld az előző hozzászólásomat, mert a házmestermedve blogba szántam, csak a hülye Birca összezavart! Kösz!

KolompárRómeó 2017.04.26. 11:11:32

"ők a leginkább haszonélvezői a korrupciónak"

Tévedés, Magyarországon nincs korrupció. A korrupció az valami törvényellenes, ezek viszont törvény adta joguk alapján szivattyúzzák ki a közpénzjellegét elveszítő adóforintokat.

Tiborpapa 2017.04.26. 11:28:22

"Magyarország" jobban teljesít, mint Kádár idején. Nem csak épül, de már fel is épült a maffializmus.

2017.04.26. 11:33:37

@MaxVal BircaMan HJCD: nem Soros menekült Szófiába. No neg neki van gerince, ami egy bizonyos bulgáriai csótányról nem mondható el.

Larry Silverstein 2017.04.26. 11:53:24

maffiakormány

öcsém, köszönöm hogy felnyitotttad a szemem

hehe

nemecsekerno_007 2017.04.26. 12:54:12

Normális program kéne gyerekek, mer' nekem úgy tűnik, hogy így csak asszisztáltok a patás Orbán rendszeréhez. Ez a teljes ún. "ellenzékre" vonatkozik.

Így a patás Orbán és csapata fog maradni 2026-ig. 2018-ban még az újabb 2/3-ad is befigyel.

alfacharlybravo 2017.04.26. 12:54:26

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI: MI nem a Soroshoz tartozunk. A Londoni City ben van egy Magyarország részleg odajárnak beszámolni az ipari és pénzügyi vállatok vezetői. A MNB meg ugye független főleg a magyar államtól. Fel van osztva a világ.

nemecsekerno_007 2017.04.26. 13:25:33

@MaxVal BircaMan HJCD: Még ha az lenne. Az legalább valami konkrét :D

miva? 2017.04.26. 13:48:02

@MaxVal BircaMan HJCD: na ma kit fenyegetsz meg családostul kiirtással? Fideszes is vagy, gazember is vagy, rendben vannak a dolgok.
Igaz Magyar Emberek! Szavazzatok MaxVal BircaMan HJCD-vel, aki Bulgáriába menekült bűnöző, családokat akar kiirtani, és egyéb módokon is beleillik a fidesz világképébe

TBone 2017.04.26. 14:09:31

@MaxVal BircaMan HJCD: Eddig hol volt Soros? Az elmúlt hét évben hol bujkált, hogy csak most kapták fel? Hol van Bajnai, a Patás Gyurcsány? Ők miért nem akarnak már a háttérből irányítani, hatalmat átvenni?

kerecsen2010 2017.04.26. 14:36:29

A végkövetkeztetés hurrá-optimista. A maffiát még sehol sem sikerült megszüntetni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 14:52:40

@miva?:

Nem fog menni ez a demagóg kampányod, előre szólok.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.26. 14:53:36

@TBone:

Soros csak egy jelkép. Jó lenne, ha csak ő lenne a baj. De nem így van, az antuhumánus, liberális világrend a baj.

kvadrillio 2017.04.26. 15:17:10

ROSTA.....válasz.hu...
ÉS HÁNYAN VESZTETTÉK EL PÉNZÜKET ÍGY, HÁNYAN LETTEK ÖNGYILKOSOK EZÉRT, HÁNMY BRÓKERCSALÁS VOLT MÁR 27 ÉV ALATT ÉS HÁNY MAGYAR ??? KORMÁNY ÉS BANKOK VETTEK RÉSZT EBBEN...AZ EMBEREK KIFOSZTÁSÁBAN ???!
Kapaszkodjon! A Fidesz mindennek elhordta az Echo Tv szponzorát
Bódis András / 2017.04.26., szerda 14:00 /

Hirdetés

A címben foglalt állítást úgy kell érteni, hogy a Fidesz először nyilvánosan megtámadta az Épkar Zrt.-t, majd miután a cég feltűnt a Mészáros Lőrinc-féle tévé szponzori karában, szent lett a béke. „Hogyan szedjünk védelmi pénzt, ha hatalmon vagyunk?” című rovatunk jelentkezik.

Néhány hónapja jelentettük, hogy a Fidesz és környéke lejárató cikkeket és sajtótájékoztatókat szervezett egy Épkar Zrt. nevű cégről. Mit is mondott akkoriban a kormánypárt? Azt, hogy az egyre nagyobb port kavaró karcagi Kun-Mediátor-ügy valójában jobbikos brókerbotrány. A pilótajáték agya, Dobrai Sándorné – „leánykori” nevén: Bróker Marcsika – ugyanis közeli hölgyismerőse volt az Épkar Zrt.-t birtokló Szeivolt Istvánnak, akit 2010-ig a baloldal, később a Jobbik szekértolójaként ismertek.

A Válasz.hu „jó rendőrként” igyekezett a Fidesz kommunikátorainak tudomására hozni: valamit nagyon benézhettek, ugyanis az Épkar jelenleg ki sem lát az állami megrendelésekből, ráadásul ez a vállalat társtulajdonos a felcsúti polgármester közelébe „sodródott” – és szintén kormányzati nagyprojekteken dolgozó – Magyar Építő Zrt.-ben. Azaz: az Épkar további ekézése egyet jelent a Mészáros Lőrinc-féle új burzsoázia gyalázásával.

S lássunk csodát, az Épkar Zrt. időközben feltűnt az Echo Tv időjárásjelentésének szponzorai között (ha elindítja ezt a videót, ön is láthatja). És azóta persze a Fidesznek és a kormánypárti sajtónak sincs semmi baja az Épkarral.

Ráadásként még egy adalék a Széles Gábor érdekköréből ki-, Mészáros Lőrinc portfoliójába meg bekerült Echo Tv pénzügyi hátteréről. Az időjárásjelentés másik támogatója, a Fertődi Építő és Szolgáltató (FÉSZ) Zrt. szintén különös társaság. Tulajdonosa, Kacsóh Gábor nem más, mint a magyar gazdasági elit egyik kedvenc luxemburgi vagyonkezelője, strómanja. Legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy egy általa biztosított luxemburgi fedőcég (Kagemi A.G.) segítségével „valakik” kétmilliárd forintot kaszáltak a Pollack Mihály téri mélygarázs állami felvásárlásán. A „valakik” alatt pedig a Tiborcz István miniszterelnöki vejjel összeépült West Hungária Bau-csoportot kell érteni.
Megnyugtató hír, hogy a Fidesz kommunikációs stábja eddig nem jobbikosozta le a FÉSZ Zrt.-t vagy a West Hungária Baut. Az meg külön öröm, hogy Kacsóh Gábor, a főfoglalkozású luxemburgi stróman – sajtótájékoztatók és lejárató cikkek nélkül is – tudja, hogy melyik kasszát kell töltenie. Így lesz csak igazán békés hely Magyarország

Jakab.gipsz 2017.04.26. 15:32:12

@MaxVal BircaMan HJCD:

Nyugi Max , ez a sok jól értesült alak azt gondolja a tudomány ott van ahol egy Soros osztogatja a diplomát, ezért értenek Európához a nyolc osztályos Schulz- féle okosok.

Majd jön a vörös Rudi, a neomaxrsita agitátor Cohn-Benedit, és leüvölti a fejed, ha nem vagy kellő képen demokrata, ha ez sem segít, az emberjogi bíróság majd neki ad igazat, Végül is ezért kapták a jogi diplomájukat, a Soros-féle barmoktól.

sas70 2017.04.26. 16:06:35

@TBone: Jajjdetudatlanvagy!Hét éve Sorosgyurcsánymigráncs kormány van, ők irányítják még a keleti szelet is! Csak azt nem tudom, hogy közben mi az istent csinál Orbán?

Jozeph Pelikahn 2017.04.26. 16:22:03

Amit lenyúlnak, az nem lopás, hanem védelmi pénz! Az embereket kell megvédeni Sorostól, az EU-tól, a migránsáradattól...

Ja bocs, ez is maffia-módszer.

kvadrillio 2017.04.26. 17:14:48

Amit a rothadt zsidó balog emberminiszter csak monitorozgatott, ahelyett, hogy megelőzött volna ! dögöljön meg !!!
Tizennyolc éves csúcson a halálozás - Magyarország 2017
Idén az év első két hónapjában 14,6 ezer gyermek született, 2,2 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A halálozások száma 21 százalékkal nőtt év/év alapon, az első két hónapban 27 ezren haltak meg. A természetes fogyás 12,4 ezer fő volt, csaknem ötezerrel több az egy évvel korábbinál - közölte a KSH.
Szepesi Anita, 2017. április 26. szerda, 11:13

Az év első két hónapjában 14 582 gyermek jött világra, ami 321-gyel, 2,2 százalékkal maradt el a 2016. január-februári születésszámtól. A csökkenés a KSH szerint részben azzal magyarázható, hogy 2016 szökőév volt, így az idén egy nappal rövidebb volt a vizsgált időszak. A szökőnaphatástól megtisztított születésszám kisebb mértékben, mindössze 0,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.
Továbbra is mínuszban van Magyarország

A halálozások számának tavaly szeptember óta tartó emelkedése tovább folytatódott. 2017. január-februárban 26 970-en vesztették életüket, ami nagymértékű, 21 százalékos emelkedést, számszerűen 4658-cal több elhunytat jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Rekord

1999 óta, azaz tizennyolc éve ez a legmagasabb első kéthavi halálozási érték.

A szökőnaphatást figyelembe véve az elhunytak számának emelkedése még jelentősebb mértékű, 23 százalék volt. Ezen belül januárban 25, februárban pedig 20 százalékkal többen vesztették életüket, mint az előző év azonos hónapjában. A KSH szerint a 2017. év eleji jelentős halálozási többlet hátterében - a két évvel ezelőtti folyamatokhoz hasonlóan - most is a tetőző influenzajárvány állhatott.

A halálozások számának jelentős emelkedése, valamint a születések csökkenése következtében a természetes fogyás a 2016. január-februári 7409-cel szemben 2017 első két hónapjában 12 388 fő volt, ami 67 százalékos növekedést jelent.

Elmaradt esküvők

A házasságkötések száma 2017. január-februárban mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. Az év első két hónapjában anyakönyvezett 3227 frigy 12 százalékkal, számszerűen 431-gyel volt kevesebb az egy évvel korábbinál. A szökőnaphatást figyelembe véve a visszaesés 10 százalékos.

Ezer lakosra 9,2 élveszületés és 17 halálozás jutott. Az előbbi 0,1 ezrelékponttal alacsonyabb, az utóbbi 3,2 ezrelékponttal magasabb volt az előző évinél, ennek eredményeként a természetes fogyás 3,2 ezrelékponttal, 7,8 ezrelékre emelkedett.

Az év első két hónapjában ezer élveszületésre 3,1 csecsemőhalálozás jutott, ami 1,1 ezrelékpontos visszaesést jelentett az előző év január-februárjához képest. A házasságkötési arányszám 2,0 ezrelékes értéke 0,3 ezrelékponttal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.

Az év első két hónapjában 14 582 gyermek jött világra, ami 321-gyel, 2,2 százalékkal maradt el a 2016. január-februári születésszámtól. A csökkenés a KSH szerint részben azzal magyarázható, hogy 2016 szökőév volt, így az idén egy nappal rövidebb volt a vizsgált időszak. A szökőnaphatástól megtisztított születésszám kisebb mértékben, mindössze 0,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.
Továbbra is mínuszban van Magyarország

A halálozások számának tavaly szeptember óta tartó emelkedése tovább folytatódott. 2017. január-februárban 26 970-en vesztették életüket, ami nagymértékű, 21 százalékos emelkedést, számszerűen 4658-cal több elhunytat jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Rekord

1999 óta, azaz tizennyolc éve ez a legmagasabb első kéthavi halálozási érték.

A szökőnaphatást figyelembe véve az elhunytak számának emelkedése még jelentősebb mértékű, 23 százalék volt. Ezen belül januárban 25, februárban pedig 20 százalékkal többen vesztették életüket, mint az előző év azonos hónapjában. A KSH szerint a 2017. év eleji jelentős halálozási többlet hátterében - a két évvel ezelőtti folyamatokhoz hasonlóan - most is a tetőző influenzajárvány állhatott.

A halálozások számának jelentős emelkedése, valamint a születések csökkenése következtében a természetes fogyás a 2016. január-februári 7409-cel szemben 2017 első két hónapjában 12 388 fő volt, ami 67 százalékos növekedést jelent.

Jakab.gipsz 2017.04.26. 19:50:36

@kvadrillio:
Köszönd meg a hazai mérték adó liberális értelmiség hozzá értésének, ezeket a valóban elkeserítő adatokat.
Ők azok akik a teremtő-pusztítás elvét hangoztatva, mantrázták a privatizáció, liberalizáló és a dereguláció jelszavait, mert az állam rossz gazda majd a piac megoldja, hangoztatták az SZDSZ hangadói, és megfosztották a magyar népet a jogos tulajdonától, hogy aztán, a Soros tőke bagóért felvásárolhassa.
Ne tudd kik tulajdonába kerültek, mert nevük sincs.

putris72 2017.04.26. 20:51:48

@kvadrillio: Ezt a sok zagyvaságot honnan sikerült összegereblyézned??Vajon a kormány tehet róla,hogy a nők jelentős többsége nem akar és nem hajlandó sem párkapcsolatban élni,sem gyereket szülni!A közúti halálos balesetek száma nőt meg igazán,mert több autó megy az utakon,és így még több a figyelmetlen sofőr!

Netuddki. 2017.04.26. 20:57:16

Nem a maffia, hanem az orbán maffia...

Mikhail Ignacijev 2017.04.26. 21:19:01

A szerző írja:
Maffiakormányunk van.
Hol, Iszráhelben?
Netán- yahoo?

Mikhajil Ignácijev CEU- proktőr és anal- izátor s.k. (orosz hacker)

kvadrillio 2017.04.26. 21:22:45

UKRISZTIÁN EGY TÖRTÉNELEMBUZI. MAGOMED NEM TÖRTÉNÉSZ. Ő A TÉNYEKNÉL MARADT. EGY RASZTAHAJÚ ZSIDÓ HÜLYEGYEREK, MEGDOBÁLTA A MAGYARORSZÁGOT A NÁCIZMUS ALÓL FÖLSZABADÍTÓ VÖRÖS HADSEREG EMLÉKMŰVÉT. EZ A HÜLYEGYEREK ELMESÉLTE, HOGY Ő AZT SEM TUDTA MIT JELKÉPEZ EZ AZ EMLÉKMŰ, CSAK A VÖRÖS CSILLAGOT VETTE RAJTA ÉSZRE ! (SZTEM 2 ISKOLÁT BIZTOS ELVÉGZETT AZÉRT...) EZ A ZSIDÓ HÜLYEGYEREK, EZÉRT AZT SEM TUDHATJA, HOGY HA A SZOVJET KISKATONÁK, A VÖRÖS HADSEREG ÉS (AMCSI HADSEREG...) NEM SZABADÍTJA FÖL MAGYARORSZÁGOT, ÉS HITLER MARAD, AKKOR MOST MINDENKI NÉMETÜL BESZÉLNE ÉS EBBŐL A HÜLYEGYEREKBŐL NEM HOGY ZENÉSZ, DE GECI SEM LEHETETT VOLNA, MERT A FELMENŐIT IS KIIRTOTTA VOLNA !

BEKIÁLTÁS BLOGBA MENT VOLNA UNGVÁRY ÉS A DOBÁLOZÓ HÜLYEGYEREK.....

csakférfi 2017.04.26. 21:41:15

@Jakab.gipsz: Richard Easterlin már 1974-ben felhívta a figyelmet arra a meglepő jelenségre, hogy bár egy adott országban a gazdagabbak általában elégedettebbek az életükkel, boldogabbnak mondják magukat a szegényebbeknél, de a gazdasági növekedés nem vagy nem szükségszerűen korrelál az emberek boldogságérzetével, sem individuális, sem makró szinten. Álláspontja szerint tehát önmagában a GDP növekedése nem teszi boldogabbá az embereket. Easterlin azt állítja, hogy az anyagi javakban mért növekedés és a szubjektív jóllét között legfeljebb együtt járásról beszélhetünk, de semmiképpen sem oksági kapcsolatról.

Maffia ide vagy oda. Nekünk "közembereknek" kell tennünk a jò közérzetünkért. Lényegtelen ki mennyire mutyizik.

2017.04.27. 09:12:27

@Jakab.gipsz: nácika, azért az ország jelenlegi, totálisan kifosztott állapotát mégiscsak ti idéztétek elő...

2017.04.27. 09:13:47

@kvadrillio: ezt az elmebeteget miért nem lehet távoltartani a blogoktól? Régen se volt normális, de mostanra a maradék egy agysejtje is elveszett..m

kvadrillio 2017.04.27. 22:14:29

hullajelölt88.....:))))) te meg kiszabadultál a kóservágóhídról és emberek közé tévedtél ??? :O))))) MARS VISSZA AZ ÓLBA !! RÖF...., RÖFFFFF......

2017.04.28. 05:48:06

@kvadrillio: szegénykém. Egyre inkább sajnálom még a rajtad élő tetveket is.

kvadrillio 2017.04.28. 08:23:43

hullajelölt88...édessssannnyádat sajnált inkább, hogy ilyen fejlődésképtelen seggfejet hozott a világrahhhhh.....:)
süti beállítások módosítása