Morcos kávé

Mert ők is úgyis

2017. március 31. - Kávésember

Miért nem szavaznak a Jobbikra? Mert szélsőjobbosok, mert centralisták, mert túl sokat hanukáznak, mert nem hanukáznak eleget, mert zsúrpubik, mert fekete bakancsosok, mert kovácsbéla,

MERT ŐK IS LOPNÁNAK.


Ez úgy ahogy van nettó hülyeség, de vizsgáljuk csak meg ezt az utóbbit kicsit közelebbről. Menjünk szóról szóra, úgy érdekesebb.


MERT - Na ezzel nincs mit kezdeni.


ŐK - Ez már viccesebb, eleve a többes szám miatt. Van ugye egy kollektív felelősség nevű tétel, mely kimondja, hogy ha egy adott csoport (család, párt, rassz, nemzet, stb.) egy tagja bűnös akkor mindenki bűnös. Szóval nem Mirkóczki lop, nem Vona lop, nem Janiczak lop, a Jobbik lop. Ezzel kettő darab probléma van: először is, ez a tétel marhaság, másodszor sem a fentebb említett úriemberek, sem a Jobbikból senki sem keveredett még csak megközelítőleg sem olyan volumenű korrupciós botrányba mint oly sok Fidesz-politikus. Mivel az előbb állapítottam meg hogy nincs kollektív felelősség azt sem jelentem ki, hogy minden kormánypárti politikus korrupt, mert nyilvánvalóan ez nem igaz. De hogy sokkal nagyobb számban és elképesztő méretekben mint bárki más (beleértve az MSZP-t is, pedig ők sem voltak kispályások míg tűzközelben voltak) az is biztos.


IS - Meg mások is. Meg úgy mindenki. Tisztában vagyok vele, hogy valamelyest mindenki a maga és családja, ismerősei boldogulását tartja elsődlegesnek. Ez mindenképpen érthető és normális is. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki bankszámláját fel kell hizlalni, akit ismerek, de különösképp az enyémet,

főképp nem közpénzből.

Azért nagyon nem mindegy, hogy közteres vagyok és elengedem a szomszéd Marikának a parkolási bírságát vagy én vagyok a Lőrinc és az enyém fél Heves megye (Mészáros Lőrincnek csak ebben a megyében 130 milliárd forintnyi érdekeltsége van. Agyrém.). De amúgy meg ha mindenki lop akkor meg nem mindegy? - mondhatnám ironikusan, de természetesen nem mindegy.


LOPNÁNAK - Feltételes mód, na igen. Nem is lehet más, hiszen a Jobbik még nem volt kormányon, nem kapott lehetőséget bizonyítani. Mint mondottam volt nincsenek illúzióim, tudom hogy a korrupciót véglegesen és teljesen felszámolni lehetetlen. A Jobbikban sem csupa Teréz anya ül, és van a világon emberi gyarlóság is, de... Nem mindegy a mennyiség és a minőség. Már jó ideje nem telik el úgy nap, hogy valamely kormánypárti politikusról, esetleg családtagjáról, barátjáról ne derülne ki valami arcpirító szemétség. És mit csinálnak az emberek? Legyintenek, hogy "Na már megint...". El sem tudják képzelni, hogy lehetne másként is, hogy esetleg van olyan aki tényleg az országért dolgozna és nem a zsebét tömködné. Így ismét csak kollektívan: politikus=tolvaj. A nagyságrend pedig...most mit mondjak, minimálbéren élő, napi megélhetési gondokkal küzdő embereknek felfoghatatlan.

Úgy röpködnek a százmilliárdok mint ősszel a varjak: sokan és feketén.


Hát ennyi. Annyira jó lenne, ha végre a Fidesz is visszatérne a politika talajára a bulvárposványból és érdemi vitát folytatna, nem pedig buzizna, csicskázna és annyi lenne a reakciója a korrupciós vádakra hogy ti is lopnátok.


De tudom sokat kérek.

A bejegyzés trackback címe:

https://morcoskave.blog.hu/api/trackback/id/tr7712390883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása